Bliže se blagdani i trebali bi krenuti s planiranjem jelovnika. Za uskršnji doručak, ili kao popodnevni snack za cijelu obitelj, možeš poslužiti ova jednostavna i efektna peciva punjena svježim sirom.
Od vaganja sastojaka do serviranja će proći malo više od sat vremena, ali većinu će posla odraditi pećnica. Dobar tek!
Sastojci:
- 500 g glatkog brašna
- 250 ml toplog mlijeka
- 7 g suhog kvasca
- 2 žličice soli
- 1 žlica suncokretovog ulja
- 3 žlice maslinovog ulja
- 2 žumanjka
- 250 g svježeg sira
- Prstohvat kima i sezama
Priprema:
- Prosij brašno u duboku zdjelu. Dodaj sol, ulje, kvasac i toplo mlijeko te sve zajedno pomiješaj. Po potrebi zamijesi tijesto rukama.
- Razvaljate tijesto na podlozi koju si prije toga posula brašnom. Premaži ga svježim sirom i zarolaj u čvrstu roladu. Roladu reži na komade debljine tri cm.
- Pužiće slaži jedan do drugog u posudu premazanu biljnim uljem. Premaži ih žumanjkom, pospi kimom i sezamom i ostavi da se dižu 20 - 30 minuta.
- Nakon što se pužići dignu, stavi ih u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva. Peci ih oko 35 minuta, dok ne poprime lijepu zlatnu boju.
Dok uživaš u pužićima, baci oko na blog To live a life!