Kolumne 17. studenoga 2020.

Salate s lososom za one koji kronično nemaju vremena

Petra Terner
gastro postao gastro.24sata.hr
Odaberi ili isprobaj obje salate s lososom - i guštaj u okusima i mirisima.

Igraš li za tim dimljenog ili pečenog lososa? Nije bitno kojoj ekipi pripadaš jer salate koje smo pripremili oduševit će sve ljubitelje lososa - one koji više preferiraju svježi lososa, ali i one koji više uživaju u okusima dimljenog lososa.

I ne zaboravi škicnuti blog To live a life!

 

Možda vas zanima... Brzinska salata od matovilca, feta sira i nara Kolumne

 

Za SALATU OD PEČENOG LOSOSA potrebno je:

  • 1 manja glavica zelene salate
  • 2 rajčice
  • 2 kuhana jaja
  • 200 g svježeg lososa
  • 5 rotkvica
  • Žlica jabučnog octa 
  • Maslinovo ulje
  • Prstohvat soli

Povrće sitno nasjeckajte i začinite. Losos posolite i pecite na zagrijanoj tavi s kožom prema dolje. Kada je pečen, natrgajte ga i dodajte povrću. Jaja tvrdo skuhajte, narežite i dodajte u zdjelu s ostalim sastojcima. Sve zajedno pomiješajte.

 | Author: Petra Terner Petra Terner

SALATA OD DIMLJENOG LOSOSA

  • 200 g miješane salate (zelena salata, matovilac, špinat)
  • 20 cherry rajčica
  • 100 g dimljenog lososa
  • 200 g tvrdog kravljeg sira
  • 2 šnite prepečenog kruga
  • Prstohvat bosiljka
  • Sol, maslinovo ulje, limunov sok

Povrće narežite i začinite solju, maslinovim ulje, bosiljkom i limunovim sokom. Natrgajte dimljeni losos i na kockice narezani kravlji sir. Kruh prepecite, narežite na kockice i umiješajte u začinjenu salatu.

 | Author: Petra Terner Petra Terner

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.