Santoku: Stvarno ozbiljna mesnica

Julio Frangen
Mesnicu Santoku otvorili su chefovi Tvrtko Šakota i Marin Medak u novome prostoru ispred bistroa RougeMarin, u bivšoj tvornici žarulja TEŽ u Folnegovićevoj ulici u Zagrebu.
Vidi originalni članak

Prijateljstvo koje se rodilo prilikom gostovanja Chefa Tvrtka Šakote u lokalu RougeMarin Marina Medaka, rezultiralo je novootvorenom mesnicom na istoku metropole.

Riječ je o potpuno novom konceptu, ne samo za zagrebačku scenu, i to prema Šakotinoj ideji da prodaje meso u marinadama koje sam kreira.

Sve marinade su pripremljene svježe s kvalitetnim sastojcima, začinima, uljima i raznim dodacima. Kompletna ponuda je sezonska, a svi uzvanici, koji su došli na otvorenje u Santoku u Folnegovićevoj ulici broj 10 (Kod TEŽ-a), dobili su Šakotine savjete kako peći odabrane komade mesa, kako ih čuvati i sa čime ih kombinirati.

Santoku je naziv za japanski nož, a to je ujedno i logo mesnice. Ime se može prevesti kao “tri vrline” a riječ je o izuzetnom kuharskom nožu poznatom po tome što je njime jednako elegantno i efikasno izvoditi razne tehnike rezanja.

Uglavnom, jedna jako ozbiljna mesnica na istoku Zagreba, uz popularni RougeMarin, sjajno mjesto za početak vikenda!

Posjeti Gastro.hr