15. srpnja 2016.

Santoku: Stvarno ozbiljna mesnica

Santoku
1/8
foto: Julio Frangen
gastro postao gastro.24sata.hr
Mesnicu Santoku otvorili su chefovi Tvrtko Šakota i Marin Medak u novome prostoru ispred bistroa RougeMarin, u bivšoj tvornici žarulja TEŽ u Folnegovićevoj ulici u Zagrebu.

Prijateljstvo koje se rodilo prilikom gostovanja Chefa Tvrtka Šakote u lokalu RougeMarin Marina Medaka, rezultiralo je novootvorenom mesnicom na istoku metropole.

Riječ je o potpuno novom konceptu, ne samo za zagrebačku scenu, i to prema Šakotinoj ideji da prodaje meso u marinadama koje sam kreira.

Sve marinade su pripremljene svježe s kvalitetnim sastojcima, začinima, uljima i raznim dodacima. Kompletna ponuda je sezonska, a svi uzvanici, koji su došli na otvorenje u Santoku u Folnegovićevoj ulici broj 10 (Kod TEŽ-a), dobili su Šakotine savjete kako peći odabrane komade mesa, kako ih čuvati i sa čime ih kombinirati.

Santoku | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Santoku je naziv za japanski nož, a to je ujedno i logo mesnice. Ime se može prevesti kao “tri vrline” a riječ je o izuzetnom kuharskom nožu poznatom po tome što je njime jednako elegantno i efikasno izvoditi razne tehnike rezanja.

Uglavnom, jedna jako ozbiljna mesnica na istoku Zagreba, uz popularni RougeMarin, sjajno mjesto za početak vikenda!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.