Savjeti dana za bolje snalaženje u kuhinji

Thinkstock
Donosimo vam praktične savjete i trikove uz koje ćete postati još bolji majstor u kuhinji.
Vidi originalni članak
  • Prženo ostaje hrskavo na papirnatoj vrečici

Kako biste se riješili viška ulja sprženih ili pohanih jela, umjesto na papirnatom ručniku ocijedite ih na smeđoj papirnatoj vrečici jer će tako zadržati hrskavost.

  • Umjesto brašnom kalup pospite šećerom

Kad mastite kalup za kolač, umjesto da ga pospete brašnom, rubove i dno pospite šećerom. Tako će vanjski dio kolača biti jestiv i nećete se morati brinuti da će vam kolač izgledati brašnjavo.

  • Cezar salata najbolja je u drvenoj zdjeli

Cezar salatu poslužite u drvenoj zdjeli kojoj ste unutarnji rub istrljali češnjakom. Za najboju cezar salatu uvijek rabite svježe naribani parmezan.

Posjeti Gastro.hr