Najnoviji savjeti dana za bolje snalaženje u kuhinji

Thinkstock
Uz ove savjete i trikove postat ćete još bolji majstor u kuhinji.
Vidi originalni članak
  • Moguće je spasiti zagorjelo jelo

Ako vam je slučajno jelo zagorjelo, što prije ga poklopite i stavite na desetak minuta u posudu s hladnom vodom. Zagorjeli miris nestat će zbog naglog prijelaza iz vrućeg u hladno. Zatim jelo premjestite u čistu posudu i nastavite dalje kuhati ako je potrebno. 

  • Meso i povrće brže se otapaju u hladnoj vodi

Smrznuto meso ili povrće brže će se otopiti u hladnoj nego u vrućoj vodi. A ako tijekom pirjanja ili kuhanja meso ne omekša, dodajte sode bikarbone.

  • Vrući kolač reže se zagrijanim nožem

Kako biste lako narezali vruć kolač, zagrijete i nož kojim ćete ga rezati. Pri rezanju torte nož uvijek umočite u vodu, ili u toplu vodu - ako režete kremaste kolače

Posjeti Gastro.hr