Sezona vrganja u Le Bistrou: Nazdravite za početak jednom sjajnom toplom juhom!

Thinkstock
Veličanstvena, bogata aroma ovih omiljenih jesenskih plodova i mirisi šume utjelovljeni u maštovite kreacije chefa, Ane Grgić, savršen su uvod u primamljivu jesensku ponudu šarmantnog Le Bistroa.
Vidi originalni članak

Pozivamo vas da isprobate svježe vrganje u slasnim kombinacijama poput kremastog rižota, fine juhe, hrskave pite ili brusketa, i uživate u odličnom okusu ove izvrsne jesenske namirnice.

Prepustite se primamljivim vrganjima, a kako biste se bolje pripremili za posjet najpopularnijem zagrebačkom hotelu i njegovom sjajnom restoranu, evo jedan brzinski recept za klasičnu juhu od gljiva

Kremasta juha od vrganja

Priprema:

Naribajte krumpir na trakice te prepržite na maslacu.

Dodajte vrganje i temeljac te začinite.

Kuhajte 45 minuta i izmiksajte štapnim mikserom.

Ukrasite preprženim vrganjima na maslinovu ulju i preprženim komadićima kruha.

Sastojci:

  • 1 l povrtnog temeljca
  • 1 krumpir
  • 50 g maslaca
  • 250g vrganja

Dobar tek, vidimo se u Le Bistrou hotela Esplanade!

Posjeti Gastro.hr