Avokado barovi - nova slasna gastro atrakcija

Thinkstock
Dok Amsterdam i Amerika vode rasprave oko toga tko je otvorio prvi avokado bar na svijetu, Engleska oduševljeno najavljuje otvorenje svoje inačice najnovijeg trenda...
Vidi originalni članak

Da je avokado iz zelenog ploda izrastao u pravi trend, uvjerili smo se na nekoliko načina. Najprije se pojavio avokado tost, zatim su došli neodoljivi mousseovi i druge zdrave slastice, a danas se u svijetu otvaraju čitavi barovi čija se ponuda temelji isključivo na avokadu.
 


Prvi takav otvorio se nedavno u Amsterdamu, a nakon što se to pokazalo kao odličan potez, avokado barovi počeli su nicati i u Americi, a najavljuju se i u Engleskoj.

U takvim barovima sva su jela pripremljena od, očekivano, avokada s dodacima po želji. U amsterdamskom The Avocado Showu tako možete probati burger od avokada, punjeni avokado, mesna i povrtna jela s avokadom i još mnogo više. Sva su jela poslužena s nevjerojatnom preciznošću, svaki tanjur izgleda izvanredno pa stoga ne čude ogromni redovi ispred ove novootvorene atrakcije.
 

 


Amerikanci su svoj prvi avokado bar otvorili u Brooklynu i za sebe tvrde da su upravo oni prvi otvorili restoran te tematike. Avocaderia poslužuje samo jela od avokada, a baš poput The Avocado Showa, gostima poslužuju različite varijante zelenih sendviča i, kako ga sami nazivaju, zdravi fast food.


 


Iako tek najavljen, prvi avokado bar u Londonu očekuje se s velikim nestrpljenjem. Talijanski ulični prodavač Belli Freschi odlučio je otvoriti zdraviju, ljetnu verziju fast fooda koju će, sudeći prema dosadašnjim i više nego pozitivnim reakcijama, vrlo brzo prigrliti i Englezi. 

Posjeti Gastro.hr