Špajza 04. svibnja 2017.

Avokado barovi - nova slasna gastro atrakcija

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Dok Amsterdam i Amerika vode rasprave oko toga tko je otvorio prvi avokado bar na svijetu, Engleska oduševljeno najavljuje otvorenje svoje inačice najnovijeg trenda...

Da je avokado iz zelenog ploda izrastao u pravi trend, uvjerili smo se na nekoliko načina. Najprije se pojavio avokado tost, zatim su došli neodoljivi mousseovi i druge zdrave slastice, a danas se u svijetu otvaraju čitavi barovi čija se ponuda temelji isključivo na avokadu.
 

 

You got buns hun 🍑🍃🍔🥑 Say hi to The Bun Burger! (by @mrandmrsoops) #theavocadoshow #amsterdam #avocadoporn

A post shared by The Avocado Show 🥑 (@theavocadoshow) on


Prvi takav otvorio se nedavno u Amsterdamu, a nakon što se to pokazalo kao odličan potez, avokado barovi počeli su nicati i u Americi, a najavljuju se i u Engleskoj.

U takvim barovima sva su jela pripremljena od, očekivano, avokada s dodacima po želji. U amsterdamskom The Avocado Showu tako možete probati burger od avokada, punjeni avokado, mesna i povrtna jela s avokadom i još mnogo više. Sva su jela poslužena s nevjerojatnom preciznošću, svaki tanjur izgleda izvanredno pa stoga ne čude ogromni redovi ispred ove novootvorene atrakcije.
 

 

 

Look at The Avo Garden shining over here ✨ Two avocado halves filled with hummus decorated with spices & flowers 🥑⚡️🌴🌼🌸

A post shared by The Avocado Show 🥑 (@theavocadoshow) on


Amerikanci su svoj prvi avokado bar otvorili u Brooklynu i za sebe tvrde da su upravo oni prvi otvorili restoran te tematike. Avocaderia poslužuje samo jela od avokada, a baš poput The Avocado Showa, gostima poslužuju različite varijante zelenih sendviča i, kako ga sami nazivaju, zdravi fast food.


 


Iako tek najavljen, prvi avokado bar u Londonu očekuje se s velikim nestrpljenjem. Talijanski ulični prodavač Belli Freschi odlučio je otvoriti zdraviju, ljetnu verziju fast fooda koju će, sudeći prema dosadašnjim i više nego pozitivnim reakcijama, vrlo brzo prigrliti i Englezi. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.