Savršenstvo jagoda na 15 različitih načina

Donosimo vam recepte za najukusnije deserte od jagoda
Vidi originalni članak

Trenutno najpopularnije sezonsko voće zasigurno su jagode. Možete ih kupiti na tržnici, "uz cestu" ili u supermarketima. Neki ih vole jesti same, neki uz dodatak šećera ili šlaga, a nekima su najdraže one u desertima.

 

Upravo zato vam donosimo 15 naj, naj, najfinijih deserata s jagodama u kojima možete uživati u narednim tjednima. Neki su gotovi brzo, za neke treba ljubavi i vremena, ali svima je zajedničko da će vam izmamiti osmjeh na lice.

 

Spoj za poželjeti Dva svijeta: Tart od jagoda i timijana

 


Parfe s pečenim jagodama-lagani desert od jagoda, jogurta i granole gotov je za svega 20 minuta dok Ledeni jogurt na štapiću preporučamo za vruće dane, koji će nam, nadamo se uskoro uslijediti. Ako tražite osvježenje u nečem hladnom i laganom ovo je idealan desert za vas.

 

Cutie and Pie Mali veliki kralj sezone: Mini kolač od jagoda

 


Nije nikakva tajna da su Francuzi poznati po pripremi deserata i da svake godine horde turista pohrle u njihove slastičarnice. Upravo iz te zemlje dolazi nam sljedeći desert - Mille feuille s jagodama i vanilijom. Kombinacija lisnatog tijesta i parfea naprosto je očaravajuća.Za sljedeći desert potrebna su vam svega tri sastojka: jagode, jogurt i čokolada. Sam naziv je također jednostavan-Jagode s jogurtom i čokoladom. Za brzu pripremu nečeg slatkog, osvježavajućeg i zdravog, odvojite 15 minuta i uživajte u ovoj mekanoj slastici.

Ako volite pripremati slastice i nije vam bitno koliko je vremena potrebno utrošiti za njihovu pripremu, priprema torte Margarita za vas neće biti problem. U konačnici, trud će se slatko isplatiti. Volite Cheesecake? Obožavat ćete Cheesecake s jagodama. Krem sir, jagode, bijela čokolada...je li potrebno išta više napisati? Svaki zalogaj ovoga deserta topit će vam se u ustima. Inače, većina deserata s jagodama jednostavna je za pripremiti i ne zahtijeva puno sastojaka.

 

kakva ideja! Tuna tacosi + salsa od jagoda s avokadom

 

Tako je i s Brzim desertom s jagodama čije ime govori samo za sebe.Za sve koji ne podnose gluten izdvojili smo recept za Bezglutenske knedle s jagodama.Ovaj zasitan recept kombinacija ja jagoda, krumpira i bezglutenskog brašna. Sigurni smo da vas neće ostaviti ravnodušnima.


Volite li pak slatke, male deserte iz čaša, isprobajte recept Panna cotta s pireom od jagoda. A ako su vam spomenuti recepti i fotografije izmamili slinu na usta pogledajte i ostalih šest recepata s jagodama koje smo odabrali baš za vas i odaberite koji ćete pripremiti danas ili u narednim danima. Uživajte!

Parfe s pečenim jagodama
Ledeni jogurt na štapiću
Souffle od jagoda
Jagode umočene u čokoladu
Mille feuille s jagodama i vanilijom
Jagode s jogurtom i čokoladom
Savijača od jagoda
Margarita
Cheesecake s jagodama
Brzi desert s jagodama
Ledena pjenica od jagoda
Torta od jagoda i piškota
Bezglutenske knedle s jagodama
Slatka pita s jagodama
Panna cotta s pireom od jagoda
 

Posjeti Gastro.hr