gastro postao
Spojite začinsko bilje i slatke jagode pa ih upakirajte u slasnu proljetnu pitu...
Timijan i jagode na divan će se način upotpuniti i dati neke sasvim nove arome klasičnoj piti od jagoda. Neobična kombinacija priprema se zbilja jednostavno, a na sjajan će vam način otkriti okuse kojih se sami možda ne biste dosjetili.
Slastici možete dodati i malo mente ili pak tijesto umjesto mlijekom premazati jajima i slatkim vrhnjem, a zatim posipati šećerom za hrskaviji i slađi doživljaj.
Recept za prhko tijesto potražite među našim receptima.
Potrebno vam je:
- Prhko tijesto
- 500 g jagoda
- 2 žličice limunove korice
- 2 grančice svježeg timijana
- 2 žlice meda
- Pola šalice mljevenih badema ili lješnjaka
- Mlijeko
Priprema:
- Jagode nasjeckajte pa ih začinite limunom, timijanom i medom.
- Dobro povežite i pustite da stoje desetak minuta.
- Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
- Na papir za pečenje stavite tijesto pa sredinu napunite jagodama i začinima.
- Krajevima tijesta zatvorite sredinu kako nadjev ne bi iscurio, a zatim ga premažite mlijekom.
- Pecite oko pola sata ili dok tijesto postane fino, hrskavo, a zadnjih desetak minuta pitu pospite mljevenim bademima ili lješnjacima i vratite u pećnicu.
Dobar tek!