Recepti 06. travnja 2017.

Osvježavajuća salata s jagodama i lješnjacima

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Razbudite se uz crvene boje najslađe voćne salate koju možete zamisliti

Prvi i najvažniji obrok u danu ponekad nas traži tek malo osvježenja i osjećaj sitosti. Umjesto prženih jaja, tosta sa sirom i kobasica, ovog se jutra počastite laganim i svježim doručkom koji će vas zasititi na najslađi način.

Trebat će vam košarica jagoda, nekoliko stabljika rabarbare, žlica smeđeg šećera, žlica narančinog soka, a dobro će doći i žlica limunovog soka. Uz sve to, pripremite i šaku tostiranih lješnjaka.
 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Jagode nasjeckajte, a isto učinite i s rabarbarom. Ubacite sve zajedno u posudu pa dobro začinite žlicom narančinog i žlicom limunovog soka. Dodajte smeđi šećer i pustite da sve zajedno stoji nekoliko minuta kako bi se šećer rastopio, a sastojci povezali.

Za to vrijeme kratko tostirajte šaku lješnjaka u pećnici. Očistite ih i nasjeckajte pa ubacite u salatu. Na kraju dodajte svježe listove mente pa navalite na dobro ohlađenu slatku salatu.
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.