Chefovska posla: Gordon Ramsay

Instagram, @gordongram
Široj javnosti poznat kao vječito nervozan chef iz kulinarskih televizijskih emisija, Gordon Ramsay svoju je slavu stekao na vrlo neobičan način...
Vidi originalni članak

Rođen u Škotskoj, ovaj je chef u svojoj mladosti računao na kvalitetnu karijeru nogometnog igrača. Nakon povrede, upisao je školu za hotelijerski menadžment, a zatim započeo svoj gastronomski put
 


Već u počecima učio je od najvećih. Marco Pierre White i Albert Rou samo su neki od njegovih prvih učitelja koji su mu, između ostalog, pomogli da dođe do svojih prvih Michelinovih zvjezdica u Auberigne restoranu u Londonu. Nakon kratkih financijskih zavrzlama u koje je sam restoran upao, Ramsay se odlučuje na velik potez i otvara svoje vlastito mjesto za ozbiljnu kulinarsku igru - Restaurant Gordon Ramsay. 

Bio je to sjajan potez s obzirom na to da je za kuhanje u vlastitom restoranu ubrzo primio čak tri Michelinove zvjezdice. Na dobrom putu, otvorio je još nekoliko restorana u Londonu, Americi, pa čak i Dubaiju. 

Svoju je televizijsku karijeru Gordon Ramsay započeo još davne 1996. godine kada se prvi put pojavio u BBC-jevom kulinarskom showu Masterchef, no najpoznatiji je svakako po svojim serijalima Dosje kuhinja (Kitchen Confidential) i Paklena kuhinja (Hell's Kitchen) gdje je ovaj osebujan ljubitelj dobre hrane dobio titulu nervoznog, bezobraznog chefa.
 

 


Vrijeđanje i spuštanje natjecateljima showa
bila je svakodnevica, a takav Ramsayev pristup učinio ga je još poznatijim. Iako je njegovo ponašanje pred kamerama već stara vijest, internet je i dalje prepun šaljivih grafika s njegovim izjavama. Čini se da je takve bisere teško zaboraviti. 

Ramsay je napisao više od 20 knjiga, autobiografija i kuharica, a zbog svojih je velikih dostignuća ušao čak i u Culinary Hall of Fame, prestižnu instituciju namijenjenu vrsnim chefovima i institucijama koji su na velik način doprinijeli svjetskoj gastronomiji i pripremi hrane.

Sretan obiteljski život ovaj chef ponosno pokazuje na društvenim mrežama pa čak i u televizijskim emisijama. U ponekoj se njegovoj epizodi može vidjeti neko od četvero djece, također veliki ljubitelji dobre hrane, a sam Ramsay jednom je prilikom, na veliko iznenađenje, izjavio kako niti jedno od njegove djece ne psuje.
 

Posjeti Gastro.hr