Recepti 237 prikaza 26. veljače 2017.

Goveđa pisanica po receptu Gordona Ramsaya

Thinkstock
Ovaj osebujni chef pripremio je recept za pravu vikend gozbu - Wellingtonsku govedinu s gljivama i pršutom. Može li bolje?

Slijedite recept poznatog chefa Gordona Ramsaya pa uživajte u divnom spoju okusa govedine u omotaču od lisnatog tijesta. Ovo bogato jelo neće zahtijevati nikakav prilog, a zaželite li ga se ipak, sjajan odabir bit će pečeni ili pire krumpir. Zdjela sezonske salate pomoći će vam da još više uživate u raskošnom ručku, a čaša dobrog vina na najljepši način zaokružiti ovu pravu malu gozbu.
 

 | Author: Thinkstock Thinkstock

Potrebno vam je:

  • 1 kg goveđe pisanice
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 250 g gljiva
  • 50 g maslaca
  • 100 ml bijelog vina
  • 12 feta pršuta
  • 500 g lisnatog tijesta
  • 2 žumanjka
  • Brašno
  • Timijan

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva.
  2. Govedinu premažite maslinovim uljem, začinite paprom i pecite oko 15 do 20 minuta.
  3. Kada je meso pečeno, izvadite ga iz pećnice i dobro ohladite.
  4. Za to vrijeme gljive nasjeckajte na sitno.
  5. Na tavi zagrijte dvije žlice maslinovog ulja i maslac.
  6. Dodajte gljive i ubacite timijan.
  7. Gljive začinite soli i paprom pa dodajte bijelog vina.
  8. Kuhajte ih desetak minuta.
  9. Maknite iz tave i ohladite gljive.
  10. Plastičnu foliju rasporedite po radnoj površini i obložite je pršutom.
  11. Dodajte pirjane gljive, a na njih položite komad mesa na koji ste dodali još malo gljiva.
  12. Preklopite ostatkom pršuta i umotajte u foliju.
  13. Dobro ohladite.
  14. Lisnato tijesto razvaljajte, odmotajte meso s dodacima i smjestite ga na sredinu.
  15. U tijesto zarolajte čitavu kobasicu od pršuta, gljiva i mesa u lisnato tijesto i premažite ga žumanjcima u koje ste dodali žlicu vode.
  16. Nožem zarežite površinu tijesta i spremite u hladnjak na najmanje pola sata.
  17. Pecite na 200 stupnjeva oko pola sata, ovisno kako želite da meso bude pečeno.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.