gastro postao
                                            
                                        
                                    Ovaj osebujni chef pripremio je recept za pravu vikend gozbu - Wellingtonsku govedinu s gljivama i pršutom. Može li bolje?
                                
                                
                                    
                                
                                Slijedite recept poznatog chefa Gordona Ramsaya pa uživajte u divnom spoju okusa govedine u omotaču od lisnatog tijesta. Ovo bogato jelo neće zahtijevati nikakav prilog, a zaželite li ga se ipak, sjajan odabir bit će pečeni ili pire krumpir. Zdjela sezonske salate pomoći će vam da još više uživate u raskošnom ručku, a čaša dobrog vina na najljepši način zaokružiti ovu pravu malu gozbu.
 
Potrebno vam je:
- 1 kg goveđe pisanice
 - 3 žlice maslinovog ulja
 - 250 g gljiva
 - 50 g maslaca
 - 100 ml bijelog vina
 - 12 feta pršuta
 - 500 g lisnatog tijesta
 - 2 žumanjka
 - Brašno
 - Timijan
 
Priprema:
- Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva.
 - Govedinu premažite maslinovim uljem, začinite paprom i pecite oko 15 do 20 minuta.
 - Kada je meso pečeno, izvadite ga iz pećnice i dobro ohladite.
 - Za to vrijeme gljive nasjeckajte na sitno.
 - Na tavi zagrijte dvije žlice maslinovog ulja i maslac.
 - Dodajte gljive i ubacite timijan.
 - Gljive začinite soli i paprom pa dodajte bijelog vina.
 - Kuhajte ih desetak minuta.
 - Maknite iz tave i ohladite gljive.
 - Plastičnu foliju rasporedite po radnoj površini i obložite je pršutom.
 - Dodajte pirjane gljive, a na njih položite komad mesa na koji ste dodali još malo gljiva.
 - Preklopite ostatkom pršuta i umotajte u foliju.
 - Dobro ohladite.
 - Lisnato tijesto razvaljajte, odmotajte meso s dodacima i smjestite ga na sredinu.
 - U tijesto zarolajte čitavu kobasicu od pršuta, gljiva i mesa u lisnato tijesto i premažite ga žumanjcima u koje ste dodali žlicu vode.
 - Nožem zarežite površinu tijesta i spremite u hladnjak na najmanje pola sata.
 - Pecite na 200 stupnjeva oko pola sata, ovisno kako želite da meso bude pečeno.
 
Dobar tek!