gastro postao
Ovaj osebujni chef pripremio je recept za pravu vikend gozbu - Wellingtonsku govedinu s gljivama i pršutom. Može li bolje?
Slijedite recept poznatog chefa Gordona Ramsaya pa uživajte u divnom spoju okusa govedine u omotaču od lisnatog tijesta. Ovo bogato jelo neće zahtijevati nikakav prilog, a zaželite li ga se ipak, sjajan odabir bit će pečeni ili pire krumpir. Zdjela sezonske salate pomoći će vam da još više uživate u raskošnom ručku, a čaša dobrog vina na najljepši način zaokružiti ovu pravu malu gozbu.
Potrebno vam je:
- 1 kg goveđe pisanice
- 3 žlice maslinovog ulja
- 250 g gljiva
- 50 g maslaca
- 100 ml bijelog vina
- 12 feta pršuta
- 500 g lisnatog tijesta
- 2 žumanjka
- Brašno
- Timijan
Priprema:
- Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva.
- Govedinu premažite maslinovim uljem, začinite paprom i pecite oko 15 do 20 minuta.
- Kada je meso pečeno, izvadite ga iz pećnice i dobro ohladite.
- Za to vrijeme gljive nasjeckajte na sitno.
- Na tavi zagrijte dvije žlice maslinovog ulja i maslac.
- Dodajte gljive i ubacite timijan.
- Gljive začinite soli i paprom pa dodajte bijelog vina.
- Kuhajte ih desetak minuta.
- Maknite iz tave i ohladite gljive.
- Plastičnu foliju rasporedite po radnoj površini i obložite je pršutom.
- Dodajte pirjane gljive, a na njih položite komad mesa na koji ste dodali još malo gljiva.
- Preklopite ostatkom pršuta i umotajte u foliju.
- Dobro ohladite.
- Lisnato tijesto razvaljajte, odmotajte meso s dodacima i smjestite ga na sredinu.
- U tijesto zarolajte čitavu kobasicu od pršuta, gljiva i mesa u lisnato tijesto i premažite ga žumanjcima u koje ste dodali žlicu vode.
- Nožem zarežite površinu tijesta i spremite u hladnjak na najmanje pola sata.
- Pecite na 200 stupnjeva oko pola sata, ovisno kako želite da meso bude pečeno.
Dobar tek!