Recepti 05. prosinca 2016.

Iskoristite ostatke: Sendvič od goveđeg pečenja

Pečena svinjetina u sendviču
Adriana Juriša
gastro postao gastro.24sata.hr
Ostalo vam je mesa od nedjeljnog ručka? Ovaj recept je savršen za vas!

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 588

Potrebno vam je

  • 400 g govedine
  • 1 kom luke
  • 1 šalica goveđeg temeljca
  • 4 šnite tilzita
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • baguette 
  • maslinovo ulje

Priprema

  1. Vilicom usitnite govedinu. Luk narežite na veće komade.
  2. Baguette podijelite na onoliko dijelova koliko sendviča želite.
  3. Zagrijte tavu i na ulju pirjajte luk pet minuta. Dodajte malo goveđeg temeljca, a potom meso.
  4. Pirjajte pet minuta na jačoj vatri. Prema potrebi, podlijevajte temeljcem, smanjite plamen i pirjajte još desetak minuta.
  5. Posolite i popaprite. Baguette zagrijte u mikrovalnoj pećnici.
  6. Nadjenite ga mesom i dodajte sir.

Dobar vam tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.