Savjeti slavne kuharice za savršeno poširana jaja
Julia Child pronašla je način za pripremu savršenih poširanih jaja. Nekoliko desetljeća kasnije, njen je trik još uvijek aktualan
Rijetki uspiju pripremiti dobro poširano jaje u prvom pokušaju, ali ova će ti metoda maksimalno uvećati šanse. Sve što ti treba za testiranje Julijinog trika su sigurnosna igla i cjedilo.
Jaje posluži na tostiranom kruhu, pospi cvijetom soli i svježe mljevenim paprom - i uživaj u jutru.
Do savršenih poširanih jaja u 5 koraka:
- Pričekaj da voda zavrije.
- Sigurnosnom iglom probuši malu rupu na jajetu.
- Stavi jaje u cjedilo i uroni u vrelu vodu na deset sekundi.
- Izvadi jaje, pričekaj nekoliko sekundi kako bi se ohladilo.
- Pažljivo razbij jaje i započni standardnu pripremu poširanog jaja.
Zbog tih će desetak sekundi kuhanja jaje lakše zadržati oblik i nećeš se morati boriti s plutajućim bjelanjkom.
VIŠE O JAJIMA: