Evo zašto kuhari nikada ne naručuju ovih 7 namirnica u restoranima
Jesi li ikad primijetila kako konobari u restoranima često predlažu da uzmeš posebnu ponudu dana? No, njihovi razlozi mogu biti više ekonomski nego kulinarski.
"Kad idem jesti u druge restorane, nikad ne naručujem posebne ponude", tvrdi glavni kuhar Alberto Morreale iz San Diega i dodaje da neki restorani sastavljaju specijalitete za ponudu dana na temelju namirnica kojima će isteći rok trajanja ili ih se što brže pokušavaju riješiti. Umjesto toga, bolje je pitati konobara poslužitelja da ti preporuči nešto napravljeno od lokalnih sastojaka ili ono što je stiglo svježe toga dana.
Reci ne piletini
Zaobiđi školjke
Voliš svježu hranu? Izbjegavaj lance restorana
Lanci restorana ili oni s ogromnim izborima na meniju mogu itekako izbjeći serviranje svježih sastojaka. Ako želiš svježe, domaće sastojke, njih bi vjerojatno trebala izbjegavati. Glavni kuhari se obično drže podalje od takvih restorana, jer je sve obično zamrznuto jednom ili čak više puta. Također je uvijek dobro gledati na veličinu izbora. Ako je izbor dugačak na više od dvije stranice, vjerojatno moraju imati veliki popis hrane. Što znači da je manje vjerojatno da ćeš dobiti svježi obrok.
'Svježi' kruh na stolu
Povrće...
"Kad odem u restoran, obično se držim podalje od salata", tvrdi Kayson Chong, izvršni kuhar The Venuea i dodaje da bi radije isprobao nešto posebno što je kuhar pripremio sa sezonskim namirnicama i zanimljivim kombinacijama. On tvrdi da je bolje okusiti nove i uzbudljive stvari nego nešto što lako možeš pronaći u bilo kojem restoranu. Salate nikada nisu istinski prikazi onoga što bi nadahnuti kuhar zaista trebao predstaviti gostu. Također, kuhari nikada neće naručiti tikvice i bundeve. Ovo povrće se nikada se ne servira slatko, a što je većinom slučaj u restoranima.
Bakterije u posudici s grickalicama?
Čak i ako gladuješ dok čekate da tvoje jelo bude spremno, izbjegavaj grickalice poslužene netom prije večere. Te zdjele se rijetko peru, tako da možeš biti sigurna da je mnogo prstiju, osim tvojeg, već uronilo u zdjelu s orasima ili perecima. Zato se drži podalje od njih da se ne bi tijekom večere zarazili gripom ili nekim drugim virusom, piše Reader's Digest.