Flatbread – jednostavniji od pizze, slasniji od tortilja

Stockfood
Meki kruščići idealna s podloga za pizza nadjeve, ali i za slasna mesna te vege punjenja.
Vidi originalni članak

Mekši od tortilja, jednostavniji za pripremu od tijesta za pizzu, flatbreads tu kruščići za baš svaku priliku. Dobro se slažu s namazima, mesnim i vege punjenjima, a poslužiti ih možete i uz istočnjačka jela za umakanje u bogatim umacima.

 


Postoji nebrojeno mnogo verzija pripreme flatbreada od čega se sami najčešće okrećemo onoj prema receptu Jamie Olivera koji za svoje okrugle kruščiće koristi svega tri sastojaka.

On ih priprema od 350 g brašna,  dvije žličice praška za pecivo, 350 g jogurta i soli. Sve sastojke najprije je potrebno dobro povezati, a zatim od njih raditi manje krugove nalik tortiljama. Flatbread se peče na tavi, pa nećete morati paliti pećnicu, što ih čini idealnim zalogajima za ljeto.

Osim Jamie Oliverovih, isprobali smo i nešto mekši i elastičniji flatbread po receptu s bloga RecipeTinEats za koji će vam pak trebati 300 g brašna, 50 g otopljenog maslaca, 185 ml mlijeka, sol i ulje za pečenje. Princip je jednak, toplo mlijeko pomiješa se s otopljenim maslacem, dodaje se ostatak sastojaka i zatim se flatbread peče na tavi s malo ulja sve dok ne poprimi boju.

 

Nešto novo! Pita kruh - prozračni džepići vole piletinu i falafel

 

Kada ste odabrali svoju metodu, vrijeme je za pripremu nadjeva. Flatbread možete ispeći na tavi, nadjenuti poput pizze, a zatim kruščić vratiti na tavu ili pak ga ubaciti u pećnicu s dodacima i gledati kako nastaje slasna čarolija. Začinite ga umakom od rajčice, dodajte nekoliko kolutića kobasice i mozzarellu, ubacite u pećnicu, pustite da se sir rastopi, a zatim navalite na najbržu i najfiniju varijantu pizze, koja to zapravo i nije, koju ste ikada isprobali.

 

danas jednostavno Kakav spoj: Bijela pizza s grahom i špinatom

 


Zbog svoje elastičnosti, flatbread može poslužiti i kao nešto deblja i punija varijanta tortilja. Po kruščiću rasporedite meso, umak i povrće, zarolajte i uživajte.

Osim na ova dva nevjerojatno ukusna načina, flatbread možete poslužiti i uz mesnu i sirnu platu, falafel, guste umake poput tikka masale ili curryja ili ga jednostavno premazati maslinovim uljem i začinskim biljem, narezati na trakice i umakati u, primjerice, tzatziki ili hummus.

 

Doručak, ručak ili večera Hummus - kako je namaz od slanutka oduševio svijet

 

Dobar tek!
 

Posjeti Gastro.hr