Grilani kotleti u finoj marinadi od češnjaka i bosiljka

Shutterstock
Toplo vrijeme diktira i ranije otvaranje sezone grilanja...
Vidi originalni članak

Sunce nas je nagnalo da iz spremišta izvadimo roštilj. Iako volimo ražnjiće i pljeskavice, a drago nam je i grilano voće, pri samom su nam vrhu liste i kotleti.

Uz dobru marinadu, svinjski kotleti postaju prava proljetna poslastica. Predlažemo da ih pripremiš već ovog vikenda!

 

Nakon grillanja... Ostaci s grilla postaju salate, sendviči, ali i kompletan ručak

 

Sastojci:

  • 4 kotleta 
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 šaka svježeg bosiljka
  • 2 žlice limunovog soka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • Sol, papar

Priprema:

  1. U sjeckalicu ubaci češnjak, bosiljak, limun te soli papar. Fino usitni, isprobaj pa po potrebi dodatno začini.
  2. Meso mariniraj u pripremljenoj marinadi najmanje pola sata.
  3. Premaži maslinovim uljem rešetke pa stavi meso na srednje jaku vatru. Grilaj otprilike pet minuta sa svake strane pa pusti da odstoje još pet minuta prije serviranja.

Posluži uz sezonsku salatu!

 

 

Posjeti Gastro.hr