Havajska pizza protiv koje se urotio cijeli svijet

Thinkstock
Klasična pizza začinjena tajnim sastojkom postala je glavna tema rasprava diljem svijeta. Saznajte u čemu leži tajna!
Vidi originalni članak

Na temu havajske pizze pišu se brojni tekstovi, nabrajaju se za i protiv činjenice, umiješao se tu i Donald Trump, a na Islandu, ironično, razmišljaju čak i o zabrani. Havajska je pizza posebna samo po jednoj stvari, a kada bacite oko na popis sastojaka, sve postaje puno jasnije. Osim klasičnog umaka od rajčice, sira i šunke, ova vrsta pizze sadrži i jedan sasvim neobičan dodatak - ananas!

Tu leži tajna! Ova je vrsta pizze upravo zbog dodatka slatkog ananasa postala toliko omražena. Kombinacija šunke, fine mozzarelle i kvalitetnog umaka od rajčice, prema riječima mnogih, nepotrebno se uništava ananasom, bez obzira dolazi li on iz konzerve ili je svjež.
 




No kako kažu, ukusi se razlikuju, pa će se možda baš vama svidjeti ovaj nesvakidašnji spoj. Isprobajte ga kod kuće i odlučite sami!

Trebat će vam dobro tijesto za pizzu, a pronaći ga možete među našim receptima. Nakon što se tijesto diglo, a vi ga razvaljali u željeni oblik, vrijeme je za nadjev. 

najbolje ikad! Najbolje tijesto za pizzu s kojim ne možeš pogriješiti


Za pripremu havajske pizze trebat će vam šunka nasjeckana na manje komadiće, umak od rajčice s bosiljkom i origanom, mozzarella ili drugi ribani sir i komadići ananasa nasjeckani na manje kockice.

Tijesto razvaljajte, premažite ga umakom od rajčice i poprskajte maslinovim uljem. Ubacite u pećnicu na 200 stupnjeva i pecite desetak minuta dok tijesto na rubovima ne poprimi boju. Izvadite iz pećnice, dodajte sir, šunku i ananas. Kombinaciji možete dodati i sitno sjeckane kockice luka. Pecite oko 20 minuta, dok se sir ne rastopi.

Pizzu ohladite, narežite na komade i otkrijte što zbilja mislite o pizzi protiv koje se urotio čitav svijet!

Posjeti Gastro.hr