Hrskave okruglice od krumpira punjene sirom i slaninom

Screenshoot
Pampushki su ruski specijalitet koji smo prilagodili našem podneblju i od ovog fantastičnog jela stvorili savršeno hrskave i slasne zalogaje.
Vidi originalni članak

Pampushki se pripremaju jednostavno i brzo, od omiljenih namirnica, a zatim se pune slasnim punjenjem od sira i pancete. Možete ih pripremiti i u nekom drugom obliku, a odlična ideja bit će i umak na bazi jogurta, vrhnja ili majoneze koji možete poslužiti uz ove sočne zalogaje.

 

 

Potrebno vam je:

  • 3 sirova krumpira
  • 1 kuhani krumpir
  • 70 g feta sira
  • 100 g Gavrilović pancete
  • 2 žlice vlasca
  • 1 jaje
  • 1 šalica krušnih mrvica
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Tri sirova krumpira naribajte, a jedan skuhajte i pretvorite u pire.
  2. Pomiješajte ih i dodajte im sol i papar.
  3. U drugoj posudi pomiješajte sir, vlasac i sitno sjeckanu slaninu.
  4. Napravite kuglicu od krumpira, u ruci ju spljoštite, pa u sredinu dodajte mješavinu sira i slanine.
  5. Dobro zatvorite sa svih strana i ponovite postupak s ostatkom krumpira.
  6. Dobivene okruglice uvaljajte u brašno, pa u jaja, a zatim i u krušne mrvice.
  7. Pržite u ulju oko 10 minuta kako bi se sirovi krumpir skuhao.
  8. Poslužite uz umak po želji.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr