gastro postao
Pampushki su ruski specijalitet koji smo prilagodili našem podneblju i od ovog fantastičnog jela stvorili savršeno hrskave i slasne zalogaje.
Pampushki se pripremaju jednostavno i brzo, od omiljenih namirnica, a zatim se pune slasnim punjenjem od sira i pancete. Možete ih pripremiti i u nekom drugom obliku, a odlična ideja bit će i umak na bazi jogurta, vrhnja ili majoneze koji možete poslužiti uz ove sočne zalogaje.
Potrebno vam je:
- 3 sirova krumpira
- 1 kuhani krumpir
- 70 g feta sira
- 100 g Gavrilović pancete
- 2 žlice vlasca
- 1 jaje
- 1 šalica krušnih mrvica
- Sol, papar
Postupak pripreme:
- Tri sirova krumpira naribajte, a jedan skuhajte i pretvorite u pire.
- Pomiješajte ih i dodajte im sol i papar.
- U drugoj posudi pomiješajte sir, vlasac i sitno sjeckanu slaninu.
- Napravite kuglicu od krumpira, u ruci ju spljoštite, pa u sredinu dodajte mješavinu sira i slanine.
- Dobro zatvorite sa svih strana i ponovite postupak s ostatkom krumpira.
- Dobivene okruglice uvaljajte u brašno, pa u jaja, a zatim i u krušne mrvice.
- Pržite u ulju oko 10 minuta kako bi se sirovi krumpir skuhao.
- Poslužite uz umak po želji.
Dobar tek!