Indijski oraščići postaju umak, a špageti prava vege delicija

Stockfood
Tek četiri sastojka i omiljeni oblik tjestenine bit će vam dovoljan za ultimativni užitak bez grižnje savjesti!
Vidi originalni članak

Iako ne ulaze u vrh gastronomije, kremasti umaci na bazi kiselog ili vrhnja za kuhanje tiha su nam patnja. S obzirom na kalorije koje sa sobom donose, pripremamo ih rijetko, ali se u tim prilikama častimo punim tanjurima. Odoljeti toplim, ljepljivim, kremastim špagetima u takvom umaku bio je poprilično težak posao sve dok nismo otkrili genijalan umak od indijskih oraščića.

 

Limun&češnjak Aromatični špageti sa samo četiri sezonska sastojka

 

 

Za pripremu će vam biti potrebno svega četiri sastojka, jedan blender i malo mašte. Najprije pripremite vodu ili, još bolje, povrtni temeljac. U pripremljenu tekućinu ubacite dvije šalice indijskih oraščića i pustite da odstoje oko dva sata. Oraščići trebaju biti u potpunosti prekriveni tekućinom.

Nakon dva sata, oraščiće ocijedite i ubacite ih u blender, dodajte jednu svježu šalicu temeljca ili vode, jedan ili dva režnja češnjaka i žličicu soli. Umaku možete dodati i druge začine po želji, ovisno o okusima koje umakom želite dobiti. Ubacite čili pahuljice, bosiljak ili origano, svježi peršin i timijan. 

Sve sastojke blendajte dok se ne pretvore u kremastu pastu. Vodu ili temeljac dodajte postepeno dok ne dobijete željenu konzistenciju umaka. Kada ste zadovoljni teksturom, umak dodajte tjestenini i poslužite toplo.

 

VIDEO! Gennaro Contaldo ima odličan recept sa špagetima

 

Ovako pripremljen umak od indijskih oraščića u hladnjaku može stajati tri do četiri dana, a osim za tjesteninu, koristiti ga možete i kao zamjenu za bešamel, bazu za umake od sira, kao dodatak njokima, povrtnim, pa čak i mesnim specijalitetima. 

Dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr