Jestivo cvijeće kao inspiracija za bajkovite slastice

Instagram / @Loriastern ; slastice s jestivim cvijećem
Chefica Loria Stern koristi svježe cvijeće za izradu bajkovitih slastica...
Vidi originalni članak

Loria Stern je profesionalna kuharica, slastičarka i umjetnica koja priprema zdravu hranu koristeći lokalne, sezonske i najkvalitetnije sastojke. Jela iz Lorine kuhinje su bajkovita (i jako fotogenična), a u pripremi i dekoraciji jela gotovo uvijek koristi jestivo cvijeće.

Iako njezin kulinarski repertoar nadilazi slastičarske proizvode, postala je poznata upravo po cvjetnim keksima koji nalikuju stranicama iz viktorijanske knjige prešanog cvijeća.

Loria pretvara hranu u jestiva umjetnička djela...

Prešano cvijeće krasi torte, kolače, kekse, krekere i pite, a umjetnica ima i korisne savjete za sve nas koji uživamo u ukrašavanju jela. 

"Najjednostavniji savjet koji vam mogu dati jest da ne pokušavate rasporediti sastojke i dekoracije, već ih pustite da jednostavno plešu iz vaših ruku. Na primjer, ako jelo prelijete peršinom, uzmite u ruku šaku peršina i pustite da vam odjednom padne visoko iznad posude s jelom, umjesto da mukotrpno slažete dekoraciju, odnosno listić po listić peršina. Ispast će potpuno prirodno i savršeno.

Nadahnuće prolazi u prirodi

Za Loriu je priroda nepresušan izvor inspiracije.

"Mene prije svega inspiriraju sami sastojci i priroda. Također volim kombinirati različite teksture hrane i balansirati slatko i slano na neočekivane načine. U mojim receptima nikada nećete naići na prerađene sastojke, umjetne boje za hranu ili bilo što s gmo. Volim jesti zdravo, pa kad vidim recept, uvijek u sebi pomislim - kako bih ovo jelo mogla učiniti zdravijim i vizualno privlačnijim?"

Loria zaista uspijeva svako jelo dovesti do savršenstva, a u to se možeš uvjeriti u nastavku. Izdvojili smo neke od njezinih bajkovitih kreacija s Instagrama... 

Inspiracija Instagram profil za one koji vole šarene tanjure

Posjeti Gastro.hr