Flatbread, tortilje ili engleski muffini - kruščići iz tave koje redom obožavamo!

Shutterstock
Zaboravi na čekanje da se tijesto digne i zagrijavanje pećnice prije samog uživanja u finim, mekim pecivima. Ove tri ideje za kruščiće iz tave zasigurno će te osvojiti!
Vidi originalni članak

Voliš sve one kiflice, štapiće, kroasane, peciva, lepinje... Stvarno voliš, znamo. Ali trebaš nešto puno, puno brže i jednostavnije? Onako, za nbeko lijeno popodne u dobrom društvu. Ili kao zamjenu za kruh u zadnji tren. Pripremi se spremiti ove recepte. Flatbread, tortilje i engleski muffini - to su redom recepti koje ćemo ti servirati. Tijesto za njih se ne diže, ne moraš paliti pećnicu, a možeš ih ispeći u svega pet minuta. Moguće je!

Za vikend doručak pripremi ukusne engleske muffine koji će se divno sljubiti s omiljenim dodacima, a za ručak biraj flatbread ili se pak baci na pripremu slasnih meksičkih tortilja po našem receptu koji uspijeva baš uvijek.

 

Saznajte recept Tijesto od samo tri sastojka pretvara se u fantastične pogačice i tortilje

 


Doručak će postati još malo raskošniji ako uz sve ono što se nalazi na tvom stolu serviraš i jednostavna, meka i sočna engleska peciva iz Engleske. Odlično se slažu uz poširana ili jaja na oko, a koristiti ih možete i kao bazu za različite sendviče.

 

Doručaaaaaak! English muffins - fantastični engleski kruščići iz tavice

 

Flatbread obožavamo zbog činjenice da ove kruščiće možemo kombinirati s nebrojeno mnogo jela, ali i zato što je priprema neopisivo jednostavna.

Mekši su od tortilja, pripremaju se brže od dizanog tijesta, a odlično će poslužiti i kao podloga za različita punjenja, ali i kao brzinska zamjena za tijesto za pizzu. Premazati ih možeš začinskim biljem i češnjakom, pa poslužiti uz jušna jela, kao dio finog grčkog gyrosa ili naprosto grickati uz umake ili salate. 

 

Jeste li znali za ovo jelo... Flatbread – jednostavniji od pizze, slasniji od tortilja

 

Vjerujemo da si već do sad otkrila/otkrio čari domaćih tortilja. Pripremaju se brzo, od tek nekoliko jednostavnih sastojaka, a umotane u krpu mogu stajati i do nekoliko dana.

Umotaj ih u slasne smotuljke s omiljenim meksičkim sastojcima kao što su grah, kukuruz i meso po odabiru ili ih iskoristi za fine quesadille.

Danas kuhamo! Od A do Ž: Tortilje koje uspiju baš uvijek

 

Posjeti Gastro.hr