Kuha za oskarovce, ali radi i najbolju tjesteninu sa sirom!

missGASTRO Wolfgang Puck
Chef Wolfgang Puck sa svojim timom od 1995. godine kuha za goste Guvernerova bala, najveće zabave u večeri nakon dodjele Oscara. I zato u njegov recept za tjesteninu sa sirom ne treba sumnjati!
Vidi originalni članak

Popularni mac and cheese, odnosno tjestenina sa sirom, omiljeno je američko jelo za utjehu. Svi ga vole, i postoje stotine i tisuće verzija ovog jela. Oni Amerikanci kojima se ne da kuhati često posežu i za gotovim verzijama.

No stvarno ne bi trebali jer ovo je jelo lako i jednostavno za pripremu i treba samo nekoliko sastojaka. A kad ga priprema slavni chef koji u njega doda svoj osobni tač, to jelo postaje dostojno vrhunskih restorana.

Takav je slučaj i s ovom verzijom čiji je autor slavni kuhar Wolfgang Puck, američki chef rođen u Austriji, koji je sa svojom tvrtkom već niz godina odgovoran za catering glavne zabave u noći dodjele Oscara – Guvernerova bala. Preciznije, oskarovci se njegovom hranom nakon dodjele časte još od 1995. godine! I svake godine posluži više od 25.000 jela, naravno uz pomoć svog vrijednog i brojnog tima.

Isprobaj njegov recept za gurmansku tjesteninu sa sirom - koju uz dodatak tartufa chef Puck često poslužuje na Guvernerovu balu - i osjećat ćeš se poput oskarovca.

Gurmanska tjestenina sa sirom

Sastojci (za 2 osobe):

  • 230 g cavatelli tjestenine
  • 2 žličice soli
  • 2 žlice brašna
  • 300 ml punomasnog mlijeka
  • 30 g odležanog sira cheddara, naribanog
  • 1 žlica svježe naribanog parmezana
  • ¼ žlice zrna ružičastog papra, tostiranih i potom mljevenih
  • ½ žlice zrna crnog papra, tostiranih i potom mljevenih
  • ¼ žlice zrna zelenog papra, tostiranih i potom mljevenih
  • sitno sjeckani svježi vlasac, za serviranje

 

Jelovnik Wolfganga Pucka Što su to jele zvijezde na 92. nagradi Oscara..

 

Postupak:

  1. Zakuhaj 2 do 3 litre vode, posoli i kuhaj tjesteninu oko 8 minuta, odnosno dok ne bude kuhana al dente. Procijedi.
  2. Rastopi maslac, umiješaj brašno pjenjačom i prži na slaboj vatri oko 2 minute, da brašno malo poprimi zlaćanu boju. Malo po malo dodaj mlijeko uz neprestano miješanje sve dok se smjesa ne zgusne. Na kraju kuhanja umak bi trebao biti poput guste kreme.
  3. Dodaj cheddar i miješaj dok se ne rastopi. Umiješaj mljevena raznobojna zrna papra.
  4. Skuhanu tjesteninu dodaj u umak i na kraju umiješaj i naribani parmezan. Dodaj soli i papra prema ukusu i posluži posuto vlascem.
  5. Ovo jelo možeš i zapeći u pećnici, tako će dobiti zlaćanu hrskavu koricu i biti još ukusnije. U tom slučaju vlasac pospi tek nakon pečenja.

 

Governors Ball Otkrivamo vam što su zvijezde jele nakon dodjele Oscara

 

Posjeti Gastro.hr