Mali trikovi: Pet sjajnih jela iz aparata za waffle

Stockfood
Slatka i slana peciva, pizza, slanina i jabuke možda nemaju mnogo toga zajedničkog, no kada u priču ubacimo aparat za waffle, priča postaje puno jasnija...
Vidi originalni članak

Osim klasičnih waffla ili pak onih s različitim dodacima poput voća, čokolade i omiljenih slatkih namaza, aparat za waffle skriva i mnoge druge tajne. Tako u njemu možete pripremati peciva, pizzu, popečke, tople sendviče, zdrave i one malo manje zdrave grickalice. Donosimo vam pet sjajnih ideja, a na vama je samo da odaberete. 

Kada vas život natjera u žurbu, a vama se baš uživa u toplim domaćim pecivima koje ste jednom prilikom spremili u zamrzivač, zaboravite na pećnicu i posegnite za svojim aparatom za waffle. Dobro ga zagrijte na željenu jačinu, a zatim oblikujte peciva i ubacite ih u aparat. Dužina pečenja ovisit će o količini tijesta i veličini oblikovanog peciva pa svakako povremeno provjerite kako napreduje vaše jelo. Tako možete pripremiti cimet rolice, perece ili obične kiflice. Naravno, svako će pecivo imati oblik waffla. Nama odgovara!

Za pripremu pizze ne treba nam poseban poticaj. Sreća izazvana komadom pizze može se mjeriti tek s rijetkim životnim događajima, a kada znamo da je možemo pripremiti još brže i to u aparatu za waffle, naša je sreća još veća. Sljedite postupak u videu pa se iznenadite fenomenalnim načinom pripreme omiljenog jela.

 

Da bi spojili povrće, jaja i sir više vam neće biti potrebni tava i ulje. Napravite smjesu od najdražih sastojaka, žlicom napunite aparat za waffle i pecite dok se dijelovi popečaka lagano ne posmeđe. Popečke poslužite uz kakav povrtni pire ili rižu, a odlično će doći i zdjela sezonske salate.

Zaboravite na toster! U aparatu za waffle najprije hrskavo ispecite slaninu, a zatim na istu masnoću ubacite i sendviče. Pecite ih dok se na njima ne pojave tragovi od aparata i navalite na okusom bogate i hrskave sendviče.

Osim jela stvorenih za uživanje, aparat za waffle pogodan je i za pripremu ukusnih i zdravih grickalica. Trebat će vam samo jedna minuta, jedna jabuka i aparat za waffle. O čemu je riječ saznajte u našem receptu!

Slatki hrskavci Genijalno: Domaći čips od jabuke gotov za minutu

Posjeti Gastro.hr