Bilo da ste zaželjeli uživati u slasnim grickalicama uz film ili vam je potreban hrskavi detalj na kolaču ili torti, ovaj jednostavan trik za pripremu čipsa od jabuke uvijek će dobro doći. Za pripremu vam je potreban samo aparat za waffle i jabuke. Malo maslaca pomoći će vam da se ploške jabuke ne zalijepe, a začini poput cimeta ili vanilin šećera samo će dodatno podignuti cijelu stvar.
Zagrijte aparat za waffle i premažite otopljenim maslacem. Poslužite se silikonskim kistom koji dobro podnosi vrućinu. U posudici pomiješajte vanilin šećer i malo cimeta pa tom mješavinom premažite jabuku koju ste prethodno nasjeckali na ploške. Šećer će pomoći da se jabuke karameliziraju pa će one postati još slađe i ukusnije. Želite li pak uživati u potpuno zdravoj grickalici, preskočite ovaj korak.
Rasporedite ploške jabuke po površini aparata i zatvorite. Pecite minutu do dvije uz povremeno provjeravanje kako grickalica ne bi zagorjela.
Dobar tek!