gastro postao
Odličan domaći kolač koji uvijek rado jedemo!
Mirisna, hrskava i neodoljiva štrudla s jabukama pečena u lisnatom tijestu upravo je ono što nam danas treba!
Slasna i divna kombinacija cimeta, jabuka, grožđica i brusnica, zamotana u hrskavo lisnato tijesto, nešto je što će obožavati baš svi!
Brzo se priprema, što ju čini odličnim popodnevnim desertom.
Poslužite ju posipanu s malo šećera u prahu i uz topli čaj ili domaći voćni kompot i uživajte!
Sastojci:
- 375 g lisnatog tijesta
- 1 žlica ulja
- 8 žlica soka od brusnice (ne sirupa)
- 4 žlice mljevenih badema
- 4 srednje velike jabuke, naribane
- 100 g grožđica
- 70 g brusnica
- 1 žličica cimeta
- 1 žlica mlijeka
- Šećer u prahu za posipavanje
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
- Odmrznuto lisnato tijesto razvući na dva komada veličine 30 x 40 cm
- Premazati tijesto s malo ulja (rubove ostaviti suhe) i na svaki razvučen komad tijesta premazati 4 žlice soka od brusnice pa posipati mljevenim bademima (po 2 žlice na svaki komad tijesta)
- Jabuke oguliti i naribati te ocijediti višak soka; poslagati oguljene jabuke po oba tijesta pa na njih poslagati grožđice i brusnice i posipati cimetom (na oba tijesta podijeliti sastojke da bude jednako raspoređeno)
- Od kraja tijesta, rolati pažljivo prema unutra dok ne dobijete valjak; dio gdje je spoj tijesta okrenuti prema dolje da se ne bi tijekom pečenja rastvorilo; staviti na papir za pečenje
- Peći u zagrijanoj pećnici 30 - 35 minuta; dok tijesto ne postane lijepe zlatne boje
- Ohladiti pa posipati šećerom u prahu