Recepti 23. siječnja 2017.

Štrudla s jabukama u lisnatom tijestu

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Odličan domaći kolač koji uvijek rado jedemo!

Mirisna, hrskava i neodoljiva štrudla s jabukama pečena u lisnatom tijestu upravo je ono što nam danas treba!

Slasna i divna kombinacija cimeta, jabuka, grožđica i brusnica, zamotana u hrskavo lisnato tijesto, nešto je što će obožavati baš svi!

Brzo se priprema, što ju čini odličnim popodnevnim desertom.

Poslužite ju posipanu s malo šećera u prahu i uz topli čaj ili domaći voćni kompot i uživajte!

Sastojci:

  • 375 g lisnatog tijesta
  • 1 žlica ulja
  • 8 žlica soka od brusnice (ne sirupa)
  • 4 žlice mljevenih badema
  • 4 srednje velike jabuke, naribane
  • 100 g grožđica
  • 70 g brusnica
  • 1 žličica cimeta
  • 1 žlica mlijeka
  • Šećer u prahu za posipavanje

Priprema:

  1.  Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
  2. Odmrznuto lisnato tijesto razvući na dva komada veličine 30 x 40 cm
  3. Premazati tijesto s malo ulja (rubove ostaviti suhe) i na svaki razvučen komad tijesta premazati 4 žlice soka od brusnice pa posipati mljevenim bademima (po 2 žlice na svaki komad tijesta)
  4. Jabuke oguliti i naribati te ocijediti višak soka; poslagati oguljene jabuke po oba tijesta pa na njih poslagati grožđice i brusnice i posipati cimetom (na oba tijesta podijeliti sastojke da bude jednako raspoređeno)
  5. Od kraja tijesta, rolati pažljivo prema unutra dok ne dobijete valjak; dio gdje je spoj tijesta okrenuti prema dolje da se ne bi tijekom pečenja rastvorilo; staviti na papir za pečenje
  6. Peći u zagrijanoj pećnici 30 - 35 minuta; dok tijesto ne postane lijepe zlatne boje
  7. Ohladiti pa posipati šećerom u prahu 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.