Mee Goreng: Savršenstvo azijske kuhinje

Thinkstock
Toplo ljetno vrijeme idealna je prilika za kuhanje specijaliteta s azijskog kontinenta. Jedan taqkav nam donosi poznati Chef zagrebačkog restorana Time - Vid Nikolić
Vidi originalni članak

Sastojci potrebni za pripremu za 4 osobe:

  • 0,05 l ulja
  • 1 jaje, razmućeno
  • 0,08 kg pilećeg zabatka (na rezance, mariniran sojom i sezamovim uljem)
  • 4 kom kozica ( 0,07 kg) očišćenih
  • 0,005 kg češnjaka
  • 0,05 kg tofua tvrdog, prženog prethodno
  • 0,05 kg mungo klica 
  • 0,12 kg kurkuma kineskih rezanaca (namočenih u toploj vodi)
  • 0,01 lit soja umaka
  • 0,01 lit oyser umaka
  • 0,015 lit ketjap manis umaka
  • 0,004 lit fish sosa
  • 0,005 kg curry praha
  • 0,05 kg baby špinata sirovog, listovi bez peteljki
  • 0,002 kg čilija, sjeckanog na rezance
  • 3 šnite krastavca,
  • 1/4 limete za serviranje

Priprema:

  1. Na ulju u woku ispržimo jaje, okrenemo, dodamo piletinu, kozice i češnjak.
  2. Malo propržimo, da se piletina ispeče do 3/4, dodamo tofu i klice, pržimo kratko.
  3. Dodamo rezance, malo okrenemo u woku da se posuše, dodamo umak koji smo izmiješali prethodno, dobro izmiješamo u woku i malo upržimo da se rezanci fino oblože umakom.
  4. Pred kraj ubacimo baby špinat i sjeckani crveni čili, okrenemo da špinat uvene i serviramo u zdjelu sa kriškom limete i par šnita krastavca.

Dobar tek, i ne zaboravite posjetiti restaurant Time i uživo isprobati ovaj Mee Goreng - jedan od najpopularnijih specijaliteta Malezije! 

Posjeti Gastro.hr