gastro postao
Toplo ljetno vrijeme idealna je prilika za kuhanje specijaliteta s azijskog kontinenta. Jedan taqkav nam donosi poznati Chef zagrebačkog restorana Time - Vid Nikolić
Sastojci potrebni za pripremu za 4 osobe:
- 0,05 l ulja
- 1 jaje, razmućeno
- 0,08 kg pilećeg zabatka (na rezance, mariniran sojom i sezamovim uljem)
- 4 kom kozica ( 0,07 kg) očišćenih
- 0,005 kg češnjaka
- 0,05 kg tofua tvrdog, prženog prethodno
- 0,05 kg mungo klica
- 0,12 kg kurkuma kineskih rezanaca (namočenih u toploj vodi)
- 0,01 lit soja umaka
- 0,01 lit oyser umaka
- 0,015 lit ketjap manis umaka
- 0,004 lit fish sosa
- 0,005 kg curry praha
- 0,05 kg baby špinata sirovog, listovi bez peteljki
- 0,002 kg čilija, sjeckanog na rezance
- 3 šnite krastavca,
- 1/4 limete za serviranje
Priprema:
- Na ulju u woku ispržimo jaje, okrenemo, dodamo piletinu, kozice i češnjak.
- Malo propržimo, da se piletina ispeče do 3/4, dodamo tofu i klice, pržimo kratko.
- Dodamo rezance, malo okrenemo u woku da se posuše, dodamo umak koji smo izmiješali prethodno, dobro izmiješamo u woku i malo upržimo da se rezanci fino oblože umakom.
- Pred kraj ubacimo baby špinat i sjeckani crveni čili, okrenemo da špinat uvene i serviramo u zdjelu sa kriškom limete i par šnita krastavca.
Dobar tek, i ne zaboravite posjetiti restaurant Time i uživo isprobati ovaj Mee Goreng - jedan od najpopularnijih specijaliteta Malezije!