Mlaćenicu zamijeni jednostavnim pripravkom od dva sastojka

Thinkstock
Pet minuta i dva svakodnevna sastojka dovest će te do tekućine koja odlično funkcionira u slanim i slatkim jelima, a posebice u prozračnim, slasnim američkim palačinkama.
Vidi originalni članak

Koliko puta si naišla na recept koji koristi mlaćenicu ili buttermilk, a da zapravo nisi znala o čemu je riječ? Donosimo ti sjajan trik uz pomoću kojeg ćeš pripremiti najbolju zamjenu za buttermilk u samo dva koraka.

 

 

Mlaćenica je zapravo mlijeko koje ostaje nakon izrade maslaca, okusom nešto kiselija od klasičnog mlijeka i vrlo slična jogurtu.

Iako je za dobivanje mlaćenice potrebno nešto više rada i sastojaka, kod kuće možeš pripremiti izvrsnu zamjenu koja će sjajno poslužiti u slanim i slatkim jelima. 

 

ideja! Kako napraviti domaće kondenzirano mlijeko?

 

Za pripremu lažne mlaćenice bit će ti potrebna šalica mlijeka i jedna žlica limunovog soka ili octa. Sve što trebaš napraviti jest pomiješati ova dva sastojka, ostaviti ih pet do deset minuta na sobnoj temperaturi, a zatim dobivenu tekućinu koristiti kao mlaćenicu ili buttermilk.

Najpoznatiji američki recept za koji ti je mlaćenica potrebna su debele, prozračne palačinke pa se svakako okušajte u mućkanju istih. Priprema je jednostavna, a rezultati fantastični!

 

za slatka jutra Digresija, a ne agresija: Palačinke s mlaćenicom

 

Posjeti Gastro.hr