Možeš li vjerovati da Ramsay ovo jelo naplaćuje 270 kuna?

www.instagram.com/gordongram
Novi restoran chefa Gordona Ramsaya u ponudi ima različita jela, no cijenu ribe i pomfrita mnogi zamjeraju
Vidi originalni članak

Slavni kuhar Gordon Ramsay našao se na meti kritika, nakon što je na društvenim mrežama podijelio (poprilično skupi) meni za svoj novi restoran "The River" u Londonu. Ramsay je na društvenim mrežama podijelio fotografiju prženog obroka i s uzbuđenjem objavio da bi restoran trebao biti otvoren za manje od dva tjedna, a pratitelji su vrlo brzo oštro kritizirali cijenu, ali i veličinu porcija. 

 

Vrtoglave cijene Donosimo popis 10 najskupljih namirnica na svijetu

 

Otmjeni restoran trebao bi biti otvoren 11. listopada u luksuznom hotelu Savoy s pet zvjezdica. Na web stranici ga opisuje kao "klasičan, a opet elegantan i opušten restoran". Ramsay je otkrio da će posjetitelji morati izdvojiti više od 30 funti (oko 270 kuna) za ribu i pomfrit. Fish and chips je inače veoma popularno englesko jelo, koje se sastoji od pržene ribe u prhkom tijestu, poslužene s pomfritom. 

Fotografiju jela chef je objavio na svom Instagram profilu. Riba je poslužena uz grašak i tartar i to košta 24.5 funti, a uz to je prilog pomfrit koji košta dodatnih sedam funti (oko 60 kuna). 

 

 

"25 funti za tu ribu! Ludo!, Za te novce bih mogao jesti tjedan dana", napisao je jedan pratitelj, a drugi se našalio: "Možda jednog dana ako dobijem na lutriji". "Imate li i meni za odrasle?", upitao se treći. Međutim, neki Ramsayevi obožavatelji skočili su u njegovu obranu te su rekli da su veoma uzbuđeni što će isprobati njegove specijalitete u restoranu The River.

Misliš li da je cijena ovog jela prenapuhana? Napiši nam u komentarima.

 

TOP 10 Znate li gdje se nalaze najskuplji restorani svijeta?

 

 

Posjeti Gastro.hr