Špajza 28. srpnja 2017.

Znate li gdje se nalaze najskuplji restorani svijeta?

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Otkrijte koji su najskuplji restorani na svijetu, gdje se nalaze, što se tamo može pojesti i koliko taj luksuz košta...

Pripremili smo vam popis 10 restorana gdje račun za četveročlanu obitelj može biti i nekoliko desetaka tisuća kuna. Počinjemo s Aragawom u Tokiju, gdje se cijena menija kreće od 2000 do 2500 kuna.

Većina gostiju u Aragawu odlazi zbog specijalnog junećeg odreska koji slovi kao jedan od najboljih na cijelom svijetu. Interijer je poprilično neprivlačan, ali hrana je ta koja već desetljećima privlači goste. 

 

 

Iskustvo srednjovjekovne Francuske možete osjetiti u luksuznom Le Meuriceu u Parizu. Za otprilike 3000 kuna sretnici ispod kristalnih i pozlaćenih lustera jedu 3 specijaliteta, selekciju sireva i desert po izboru.

Nekoliko izabranih posjetitelja koji su spremni platiti gotovo dvostruko više, mogu ući i u posebnu prostoriju iz koje se može promatrati kuhinja. Naravno da je njihov menu bogatiji, a mogu ga i sami prepraviti. 

 

 

« Grand Siècle » elegance in the Paris’ most stunning dining hall ✨Thank you @fashionelatraveler for your #DCmoments 💛

A post shared by Hotel Le Meurice (@lemeuriceparis) on

 

Treći je na popisu high-tech restoran Ultraviolet u Šangaju. Prostor je rezerviran za tek deset ljudi koji uživaju u 20 sljedova jela, glazbi, videu, simulacijama i mirisima. Ultraviolet je zapravo  4D gastro kino koje je rezervirano za one koji si mogu priuštiti večeru u vrijednosti od 5000 kuna

 

 

#PaulPairet #PP #UV #UVBYPP #Ultraviolet #Mandarine #OnTheTable #Diningroom #Restaurant #Shanghai #Limelightstudio #ScottWright

A post shared by Ultraviolet by Paul Pairet (@uvbypp) on

 

Sljedeći je na popisu vrhunski japanski restoran, ali ne u Japanu već u New Yorku. Za večeru u popularnoj Masi potrebno je platiti 4500 kuna, a u cijenu nije uključen ni porez ni pića.

Zbog toga je račun na kraju nešto veći i Masa zauzima drugo mjesto na našem popisu. Jednostavnost i gostoljubivost oslikavaju se i u jednostavnom dekoru prostora, ali i na tanjuru, a dress code nalaže da se svi odjenu casual i udobno. 

 

 

Thank you so much @chefmasanyc ! It was a truly revelatory experience for @jackjsitt and I.

A post shared by Justin W (@magicwando) on

 

SubliMotion na Ibizi ima samo 12 mjesta i otvoren je samo od lipnja do listopada. Sretnike koji uspiju dobiti mjesto očekuje večera od nevjerojatnih 20 sljedova koju priprema chef s Michelinovom zvjezdicom, Paco Roncero.

Ovo nije samo raj okusa, već i nezaboravno vizualno iskustvo koje neće zaboraviti ni novčanik. Naime, večera u SubliMotionu košta nevjerojatnih 1500 dolara, što je trenutno nešto manje od 10 tisuća kuna

 

 

First time experiences create memories we cherish for our entire life. #SublimotionIbiza Wally Lopez

A post shared by Sublimotion Ibiza (@sublimotionibiza) on

 

A tu su još i:

Alain Ducasse at The Dorchester, London

Maison Pic, Drôme, Francuska

Per Se, New York City

Hôtel de Ville, Crissier, Švicarska

Michel Bras Toya, jezero Toya, Japan

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.