Špajza 04. listopada 2021.

Možeš li vjerovati da Ramsay ovo jelo naplaćuje 270 kuna?

foto: www.instagram.com/gordongram
gastro postao gastro.24sata.hr
Novi restoran chefa Gordona Ramsaya u ponudi ima različita jela, no cijenu ribe i pomfrita mnogi zamjeraju

Slavni kuhar Gordon Ramsay našao se na meti kritika, nakon što je na društvenim mrežama podijelio (poprilično skupi) meni za svoj novi restoran "The River" u Londonu. Ramsay je na društvenim mrežama podijelio fotografiju prženog obroka i s uzbuđenjem objavio da bi restoran trebao biti otvoren za manje od dva tjedna, a pratitelji su vrlo brzo oštro kritizirali cijenu, ali i veličinu porcija. 

 

Možda vas zanima... Donosimo popis 10 najskupljih namirnica na svijetu Špajza

 

Otmjeni restoran trebao bi biti otvoren 11. listopada u luksuznom hotelu Savoy s pet zvjezdica. Na web stranici ga opisuje kao "klasičan, a opet elegantan i opušten restoran". Ramsay je otkrio da će posjetitelji morati izdvojiti više od 30 funti (oko 270 kuna) za ribu i pomfrit. Fish and chips je inače veoma popularno englesko jelo, koje se sastoji od pržene ribe u prhkom tijestu, poslužene s pomfritom. 

Fotografiju jela chef je objavio na svom Instagram profilu. Riba je poslužena uz grašak i tartar i to košta 24.5 funti, a uz to je prilog pomfrit koji košta dodatnih sedam funti (oko 60 kuna). 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gordon Ramsay (@gordongram)

 

"25 funti za tu ribu! Ludo!, Za te novce bih mogao jesti tjedan dana", napisao je jedan pratitelj, a drugi se našalio: "Možda jednog dana ako dobijem na lutriji". "Imate li i meni za odrasle?", upitao se treći. Međutim, neki Ramsayevi obožavatelji skočili su u njegovu obranu te su rekli da su veoma uzbuđeni što će isprobati njegove specijalitete u restoranu The River.

Misliš li da je cijena ovog jela prenapuhana? Napiši nam u komentarima.

 

Možda vas zanima... Znate li gdje se nalaze najskuplji restorani svijeta? Špajza

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.