Donosimo ti recept za odličnu ledenu kavu iz Starbucksa
Popularni Starbucks na službenoj je web stranici ima nekoliko recepata za napitke od kave. Kod kuće smo imali sve sastojke za njihovu ledenu kavu s domaćim sirupom od meda i cimeta, pa smo je odmah i isprobali.
Sastojci su dovoljni za jednu veliku staklenu čašu i ovog smo se puta striktno držali recepta. Moramo priznati da nam je ipak bila mrvicu preslatka, ali imaj na umu da preferiramo nezaslađenu crnu kavu i u ovom slučaju nismo objektivni kušači. Omjeri ostalih sastojaka nam odgovaraju, baš kao i aroma cimeta, a ne smeta nam ni činjenica da je u pitanju zaista mnogo kave - čak 2,4 dl. Zaključili smo kako Starbucks i doba društvene izolacije ostaje dosljedan, barem kada su u pitanju velika serviranja.
U nastavku ti donosimo originalan recept za Iced Sunrise Cinnamon Honey Coffee ili, jednostavnije rečeno, ledenu kavu iz Starbucksa.
Sastojci:
- 2 i pol žlice meda
- ½ žličice ekstrakta vanilije
- 2 štapića cimeta
- 1 šalica kave (2,4 dl)
- ½ šalice mlijeka
- ½ šalice vode
Priprema sirupa od meda:
- U maloj posudici ili tavi zagrij vodu, med i štapiće cimeta pa pričekaj da zavrije.
- Smanji vatru i pusti da krčka 10-ak minuta.
- Makni s vatre, umiješaj vaniliju pa pričekaj da se u potpunosti ohladi.
- Čuvaj u hladnjaku, u zatvorenoj posudici.
Priprema napitka:
- Čašu napuni kockicama leda. Ulij kavu, potom mlijeko, a na kraju i pripremljeni sirup.
- Dobro promiješaj pa provjeri odgovara li ti okus. Po želji dodaj još mlijeko ili pak sirupa.