Popularni Starbucks na službenoj je web stranici ima nekoliko recepata za napitke od kave. Kod kuće smo imali sve sastojke za njihovu ledenu kavu s domaćim sirupom od meda i cimeta, pa smo je odmah i isprobali.
Sastojci su dovoljni za jednu veliku staklenu čašu i ovog smo se puta striktno držali recepta. Moramo priznati da nam je ipak bila mrvicu preslatka, ali imaj na umu da preferiramo nezaslađenu crnu kavu i u ovom slučaju nismo objektivni kušači. Omjeri ostalih sastojaka nam odgovaraju, baš kao i aroma cimeta, a ne smeta nam ni činjenica da je u pitanju zaista mnogo kave - čak 2,4 dl. Zaključili smo kako Starbucks i doba društvene izolacije ostaje dosljedan, barem kada su u pitanju velika serviranja.
U nastavku ti donosimo originalan recept za Iced Sunrise Cinnamon Honey Coffee ili, jednostavnije rečeno, ledenu kavu iz Starbucksa.
Sastojci:
- 2 i pol žlice meda
- ½ žličice ekstrakta vanilije
- 2 štapića cimeta
- 1 šalica kave (2,4 dl)
- ½ šalice mlijeka
- ½ šalice vode
Priprema sirupa od meda:
- U maloj posudici ili tavi zagrij vodu, med i štapiće cimeta pa pričekaj da zavrije.
- Smanji vatru i pusti da krčka 10-ak minuta.
- Makni s vatre, umiješaj vaniliju pa pričekaj da se u potpunosti ohladi.
- Čuvaj u hladnjaku, u zatvorenoj posudici.
Priprema napitka:
- Čašu napuni kockicama leda. Ulij kavu, potom mlijeko, a na kraju i pripremljeni sirup.
- Dobro promiješaj pa provjeri odgovara li ti okus. Po želji dodaj još mlijeko ili pak sirupa.