Recepti 03. travnja 2022.

Dalgona kava inspiracija je za ovih pet napitaka...

gastro postao gastro.24sata.hr
Svidjela ti se 'obična' dalgona kava, a kako ti zvuči ona s matcha prahom, Nutellom ili jagodama? Probaj neke od ovih recepata i uvjeri se sama...

Možda si ju vidjela na Instagramu, YouTubeu ili čak TikToku. Dalgona kava je kremasti napitak koji se sastoji od instant kave, šećera i tople vode koji se potom sjedine i postave iznad mlijeka i leda, a sada su došle i neke nove verzije koje vrijedi isprobati!

Keto verzija dalgona kave

Originalni recept za ovu popularni napitak sadržava veću količinu šećera, stoga ne čudi da su pobornici keto režima prehrane, u želji za sudjelovanjem u trendu, osmislili i svoju verziju dalgona kave. Recept za nju jest - 2 žlice kave, 2 žlice tople vode i 2 žlice (prirodnog) zaslađivača po želji. Nakon standardnog postupka miješanja i pripreme kremaste osnovice za kavu, u čašu još jedinu trebaš dodati led i mlijeko po izboru (bademovo, kokosovo, rižino...).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli ͏Romie | Seattle | KETO (@ghostingcarbs)

Matcha dalgona kava

Ljubitelji zelenog Matcha praha također su 'došli na svoje' te su pripremili i svoju verziju. Za njenu izradu trebat će ti 1 žlica šećera, 1 žlica tople vode, 1 bjelanjak ili 2 žlice aquafabe, 1 čajna žličica matche te led i mlijeko po izboru. Kremasta i pahuljasta mješavina zelene boje odlično se slaže s proljećem u kojem trenutno možeš uživati.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Alchemy Eats | Healthy Food (@alchemy.eats)

Dalgona kava s ružinom vodicom

Ako posjeduješ ružinu vodicu i nju možeš iskoristiti u spremanju ovog ledenog napitka. Sastojci potrebni u tom slučaju, također mogu biti upotpunjeni i matcha prahom. Stoga, pomiješati trebaš 1 bjelanjak, 50 grama šećera, 50 mL vode, 1 žličicu matcha praha i 2 do četiri žličice ružine vodice. Po želji ju možeš ukrasiti i laticama kako bi dobila cvijet u čaši.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Kirby Mekler (@leisurefanclub)

Dalgona kava s Nutellom

Za sve ljubitelje ovog popularnog namaza od lješnjaka stižu dobre vijesti! Svoju kavu, ne samo da možeš ukrasiti Nutellom, ako obrub svoje čaše ili šalice premažeš s manjom količinom namaza, već ju od njega samoga možeš i napraviti. Sve to ti treba je jedna žlica Nutelle i 80 mL slatkog vrhnja za šlag. Smjesu dobro promiješaš i dodaš ju u šalicu s ledom i mlijekom po izboru te uživaš u slatkim notama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Valentina Mussi✨ Food + Travel (@sweetportfolio)

Dalgona kava s jagodama

Želiš li pak svojem životu trenutno dodati malo pink ili ružičaste boje, odluči se na pripremu dalgona kave s jagodama. Sve što će ti za nju trebati jest jedna žličica Nesquika od jagode, ili bilo kojeg drugog praha od jagode te ćeš ga pomiješati s četiri žlice vrhnja za šlag. Za dekoraciju posluži se istim ili drugom vrstom bobičastog voća ili krekera po želji. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Valentina Mussi✨ Food + Travel (@sweetportfolio)

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.