Neka i vaši najmlađi osjete blagdanski duh!

Thinkstock
Bit svakog blagdana su trenutci koje dijelimo s najdražima, što nerijetko zaboravljamo jer smo opterećeni pripremom hrane, čišćenjem i ukrašavanjem. U sve ove aktivnosti možete uključiti i vaše najmlađe i stvoriti lijepe uspomene jer i ovog Uskrsa radost je u malim stvarima.
Vidi originalni članak

Jedna od omiljenih aktivnosti djece je svakako bojanje. Pripremite ispuhana jaja, akrilne boje, pod ili stol obložite gomilom novinskog papira i dopustite njihovoj mašti da napravi ostatak. Ako su vam djeca još uvijek mala, praktičnija su opcija plastična jaja koja dolaze u različitim veličinama. Osim zagarantirane zabave, prednost je svakako i hrpa ukrasa kojim ćete se moći pohvaliti.

Od samoljepljive trake i šljokica u različitim bojama lako mogu napraviti i upečatljive ukrase za stol. Uz malo dobre volje i kreativnosti, ispuhana ili već spomenuta plastična jaja, blagdanski stol će izgledati toliko dobro da ćete stalno primati komplimente. Šljokice su upotrebljive i za ukrašavanje zečića i pilića izrezanih iz tvrdog papira ili napravljenih od drveta, a osim ljepljive trake možete upotrijebiti i tekuće ljepilo.

Treća opcija uključuje prozirna plastična jaja koja se mogu rastvoriti. Postoji neograničeno mnogo mogućnosti za punjenje, a mi vam predlažemo suho cvijeće, šarene bombončiće, zapakirana čokoladna jaja i uskrsne figurice. Ako stvarno želite ostaviti dojam, napunite ih svjetlećim štapićima raznih boja koji će svijetliti cijeli dan.

Nemojte zaboraviti na djeci najzabavniji dio Uskrsa - lov na jaja. U kući ili po dvorištu sakrijte tvrdo kuhana i ukrašena jaja, čokoladna jaja i bombončiće, pripremite male košarice i priuštite im nezaboravnih pola sata vremena. Starijim klincima pripremite kartice sa zagonetkama, čija ih rješenja vode do lokacije, kako bi im potraga bila uzbudljivija.

Nama najdraža opcija je ipak ona direktno vezana uz slastice - priprema muffina s ukrasima od fondanta. Možete ga kupiti u većim Konzum prodavaonicama i priuštiti najmlađima Uskrs za pamćenje. Naravno da muffine možete raditi zajednički, a oblikovanje ukrasa prepustite samo njima. Bijeli fondant obojite jestivim bojama i omogućite im dinamično popodne i pravi blagdanski ugođaj.

 

Nadamo se da smo vas inspirirali i ponavljamo ono najbitnije - i ovog Uskrsa radost je u malim stvarima.

Sretni blagdani!

 

Posjeti Gastro.hr