Špajza 01. travnja 2018.

Neka i vaši najmlađi osjete blagdanski duh!

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Bit svakog blagdana su trenutci koje dijelimo s najdražima, što nerijetko zaboravljamo jer smo opterećeni pripremom hrane, čišćenjem i ukrašavanjem. U sve ove aktivnosti možete uključiti i vaše najmlađe i stvoriti lijepe uspomene jer i ovog Uskrsa radost je u malim stvarima.

Jedna od omiljenih aktivnosti djece je svakako bojanje. Pripremite ispuhana jaja, akrilne boje, pod ili stol obložite gomilom novinskog papira i dopustite njihovoj mašti da napravi ostatak. Ako su vam djeca još uvijek mala, praktičnija su opcija plastična jaja koja dolaze u različitim veličinama. Osim zagarantirane zabave, prednost je svakako i hrpa ukrasa kojim ćete se moći pohvaliti.

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Od samoljepljive trake i šljokica u različitim bojama lako mogu napraviti i upečatljive ukrase za stol. Uz malo dobre volje i kreativnosti, ispuhana ili već spomenuta plastična jaja, blagdanski stol će izgledati toliko dobro da ćete stalno primati komplimente. Šljokice su upotrebljive i za ukrašavanje zečića i pilića izrezanih iz tvrdog papira ili napravljenih od drveta, a osim ljepljive trake možete upotrijebiti i tekuće ljepilo.

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Treća opcija uključuje prozirna plastična jaja koja se mogu rastvoriti. Postoji neograničeno mnogo mogućnosti za punjenje, a mi vam predlažemo suho cvijeće, šarene bombončiće, zapakirana čokoladna jaja i uskrsne figurice. Ako stvarno želite ostaviti dojam, napunite ih svjetlećim štapićima raznih boja koji će svijetliti cijeli dan.

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

Nemojte zaboraviti na djeci najzabavniji dio Uskrsa - lov na jaja. U kući ili po dvorištu sakrijte tvrdo kuhana i ukrašena jaja, čokoladna jaja i bombončiće, pripremite male košarice i priuštite im nezaboravnih pola sata vremena. Starijim klincima pripremite kartice sa zagonetkama, čija ih rješenja vode do lokacije, kako bi im potraga bila uzbudljivija.

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Nama najdraža opcija je ipak ona direktno vezana uz slastice - priprema muffina s ukrasima od fondanta. Možete ga kupiti u većim Konzum prodavaonicama i priuštiti najmlađima Uskrs za pamćenje. Naravno da muffine možete raditi zajednički, a oblikovanje ukrasa prepustite samo njima. Bijeli fondant obojite jestivim bojama i omogućite im dinamično popodne i pravi blagdanski ugođaj.

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

 

Nadamo se da smo vas inspirirali i ponavljamo ono najbitnije - i ovog Uskrsa radost je u malim stvarima.

Sretni blagdani!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.