Ona postoji: Bezmesna slanina za prste polizati

Stockfood
Bezmesna slanina možda i ne zvuči obećavajuće no ova će vas ljetna verzija omiljenog mesnog dodatka velikom broju jela naprosto oduševiti.
Vidi originalni članak

Ljetno doba od nas uglavnom traži laganije zalogaje kao što su različite salate ili pak mesne i povrtne delicije s grilla. No ponekad nas život tjera na uživanje u sitnim, ali tako slasnim okusima prave domaće slanine kojoj, moramo priznati, teško odolijevamo. Upravo zato, donosimo vam fantastičan recept za bezmesnu slaninu koja umjesto omiljenog mesnog dodatka jelima donosi - patlidžan. 

 

Za prste polizati! Pohani patlidžani punjeni suhom vratinom i sirom

 

 

Da, dobro ste pročitali, a kada jednom isprobate na ovaj način pripremljen patlidžan, vjerujemo kako će se vrlo brzo naći na listi vaših najdražih ljetnih jela.

Sve što vam treba je jedan patlidžan srednje veličine, jedna žlica soja umaka, žličica dimljene paprike, malo maslinovog ulja i sol. 

 

Sendvič s patlidžanima koji će vas raspametiti

 

Patlidžan je potrebno oguliti, a zatim pomoću gulilice za krumpir napravite tanke ploške patlidžana. Posolite ga i pustite da otpusti višak vode. Patlidžan posložite na papir za pečenje.

Pomiješajte soja umak i dimljenu papriku pa dobivenom smjesom premažite osušene ploške. Na tavi zagrijte nekoliko kapi maslinovog ulja i na njemu ispecite patlidžan. Pecite ga oko dvije minute sa svake strane, dok se na krajevima ne pojavi hrskava korica. Patlidžan prebacite na papirnate ručnike, a postupak ponovite s ostatkom ploški.

Ovako pripremljen patlidžan možete poslužiti na američki, uz jaja na oko ili omlet, ubaciti ih u sendviče i hamburgere ili poslužiti kao prilog uz omiljeni ručak.

 

 

Što kažete na "kavijar" od patlidžana?

 

 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr