06. listopada 2016.

Što kažete na "kavijar" od patlidžana?

Kavijar od patlidžana
gastro postao gastro.24sata.hr
Sočno i nježno meso patlidćana posebno se cijeni pečeno i samljeveno sa začinima

Termin kavijar se, osim za skupocjenu ikru, koristi i za jela koja joj nalikuju, poput namaza od patlidžana i teksaškog kavijara, pripremljenog od crnog graha. U starijim kuharicama sličan se namaz od usitnjenog patlidžana i rajčice naziva "židovskim kavijarom", a često se mogu naći recepti za ajvar-kavijar. Donosimo vam recept za iranski kavijar od patlidžana

Sastojci:

  • 3 patlidžana
  • 4 češnja češnjaka
  • cimet
  • 2 žlice limunovog soka
  • žlica sušenih rajčica
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • menta
  • sol i papar

 

Priprema:

Patlidžane prerežite, zarežite meso na nekoliko mjesta i umetnite ploške češnjaka. Pospite cimetom i mentom, zamotajte u foliju i pecite na 200 stupnjeva, oko 40 minuta. Izdubite i usitnite omekšalo meso. Na maslinovom ulju popržite sušene rajčice, dodajte pire od patlidžana, začinite solju, paprom i limunovim sokom. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.