Ovaj tajni sastojak čini šlag puno ukusnijim (i ljepšim!)

Guliver/Shutterstock
Ljeti vjerojatno svi napravimo više šlaga nego tijekom ostatka godine. Od jednostavnog preljeva za svježe voće do svih onih pita, kremastih torti, kuglica sladoleda... a zapravo ga je tada najkompliciranije raditi jer mu je glavni neprijatelj vrućina koja utječe da vrlo brzo – splasne. Evo kako to spriječiti!
Vidi originalni članak

Odgovor je u dodavanju kiseline i masti, a oni dolaze zahvaljujući ili kiselom vrhnju ili crème fraicheu.

Ne samo da će ti pomoći da stabiliziraš šlag nego se on tako neće brzo ni pokvariti - što znači da ga možeš napraviti do 4 sata unaprijed ili njime preliti krem ​​pitu i ohladiti je, a da izgleda besprijekorno. I drugo, dodaje fini okus, što je prekrasan balans za slatkoću ljetnih deserata.

Vrhnje za šlag Kako pravilno istući vrhnje za šlag?

Kako dodati kiselo vrhnje ili crème fraiche u šlag?

Omjer je jednostavan. Na svaku šalicu vrhnja za šlag dodaj 4 žlice ili kiselog vrhnja ili crème fraiche, a zatim umuti kao i uvijek. Ako želiš zasladiti šlag, upotrijebi slastičarski šećer koji će se odmah otopiti i spriječiti zrnasto vrhnje ili pretjerano tučenje. Također možeš dodati vaniliju za tradicionalni Chantilly. Jednom kada svom šlagu počneš dodavati vrhnje, iznenadit ćeš se koliko se dobro drži; čak se može koristiti i kao glazura za šlag za kolače.

Dakle, bilo da stavljaš kolač od jagoda u slojeve, ukrašavaš pitu od limete ili prelijevaš crumble od svježeg bobičastog voća, ovo ljeto svakako umuti šlag s nečim dodatnim.

nije kao sladoled, ali... Top 7 najukusnijih deserata sa šlagom

Posjeti Gastro.hr