Špajza 08. listopada 2022.

Ovaj tajni sastojak čini šlag puno ukusnijim (i ljepšim!)

foto: Guliver/Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ljeti vjerojatno svi napravimo više šlaga nego tijekom ostatka godine. Od jednostavnog preljeva za svježe voće do svih onih pita, kremastih torti, kuglica sladoleda... a zapravo ga je tada najkompliciranije raditi jer mu je glavni neprijatelj vrućina koja utječe da vrlo brzo – splasne. Evo kako to spriječiti!

Odgovor je u dodavanju kiseline i masti, a oni dolaze zahvaljujući ili kiselom vrhnju ili crème fraicheu.

Ne samo da će ti pomoći da stabiliziraš šlag nego se on tako neće brzo ni pokvariti - što znači da ga možeš napraviti do 4 sata unaprijed ili njime preliti krem ​​pitu i ohladiti je, a da izgleda besprijekorno. I drugo, dodaje fini okus, što je prekrasan balans za slatkoću ljetnih deserata.

Kako istući slatko vrhnje za šlag? Možda vas zanima... Kako pravilno istući vrhnje za šlag? Špajza

Kako dodati kiselo vrhnje ili crème fraiche u šlag?

Omjer je jednostavan. Na svaku šalicu vrhnja za šlag dodaj 4 žlice ili kiselog vrhnja ili crème fraiche, a zatim umuti kao i uvijek. Ako želiš zasladiti šlag, upotrijebi slastičarski šećer koji će se odmah otopiti i spriječiti zrnasto vrhnje ili pretjerano tučenje. Također možeš dodati vaniliju za tradicionalni Chantilly. Jednom kada svom šlagu počneš dodavati vrhnje, iznenadit ćeš se koliko se dobro drži; čak se može koristiti i kao glazura za šlag za kolače.

Dakle, bilo da stavljaš kolač od jagoda u slojeve, ukrašavaš pitu od limete ili prelijevaš crumble od svježeg bobičastog voća, ovo ljeto svakako umuti šlag s nečim dodatnim.

ljetna torta.jpeg Možda vas zanima... Top 7 najukusnijih deserata sa šlagom Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.