Ovih se bakterija trebate plašiti u svojoj kuhinji

Thinkstock
O higijenskim se uvjetima u restoranskim kuhinjama često priča, s razlogom. Nedovoljno se spominje kako su apsolutno sve kuhinje omiljeno mjesto bakterija - zbog topline, vlažnosti, ali i nepravilnog skladištenja hrane.
Vidi originalni članak

Dvije nove studije, provedene u stotinu kućanstava u Philadelphiji, pokazale su kako se u kuhinjama itekako imamo čega bojati. Pronađeni su patogeni salmonela, stafilokok i listerija.

Za blistavu kuhinju Neka vam posuđe i kuhinja uvijek blistaju


Pažnju treba obratiti na hladnjak, kuhinjske krpe i spužvice, daske za rezanje i sudoper. U nastavku slijedi nekoliko jednostavnih savjeta stručnjaka kojima možete vašu kuhinju učiniti sigurnijom.

 

Moraš skupit sve Genijalna pomagala koja bi trebala imati svaka kuhinja

1. Meso u hladnjaku držite na donjoj polici kako sokovi ne bi iscurili na druge namirnice.
2. Pripazite da temperatura bude do 4 stupnja kako bi izbjegli listeriju i perite ga barem jednom mjesečno.
3. Kuhinjskim bi krpama trebali brisati samo ruke i posuđe, jer brisanjem radnih površina bakterije raznosite. 
4. Spužvice možete staviti u mikrovalnu na minutu ili u mašinu za pranje suđa kako bi ubili patogene.

Posjeti Gastro.hr