Ovih šest stvari obavezne su za svakog majstora u pečenju

Thinkstock
Donosimo vam popis od šest obaveznih stvari u vašoj kuhinji želite li postati majstor u pečenju!
Vidi originalni članak

Ovih šest stvari uvelike će vam olakšati pripremu slanih i slatkih specijaliteta, ali i poslužiti u brojnim drugim, brzinskim i kriznim situacijama. I sami smo se već previše puta uvjerili kako su takve situacije u kuhinji naprosto neizbježne, stoga pripremite olovku i papir te napravite podsjetnik koji ćete zatim ostaviti na vidljivom mjestu u svojoj kuhinji.

 

 

Glatko brašno

Bez obzira pripremate li slane i slatke zalogaje, kolače ili pizzu, glatko brašno uvijek je dobro imati pri ruci. Želite li pripremati nešto zdravije inačice deserata i slanih specijaliteta, opskrbite se i integralnim, raženim i pirovim brašnom. Bit će idealna zamjena za bijelo glatko, a na vaš će stol donijeti jednako ukusna jela zbog kojih nećete osjećati grižnju savjesti.

 

 

Suhi kvasac

Upuštate li se u pripremu domaćeg kruha često, suhi instant kvasac definitivno bi se trebao naći u vašem kuhinjskom ormariću. Osim što ga nije potrebno prethodno dizati u toploj vodi, nakon što ga dodate ostalim sastojcima, tijesto možete odmah oblikovati, pa tek onda ostaviti da se diže. 

 

 

Gotovo lisnato tijesto

Možete ga pronaći u gotovo svim trgovinama, a možete ga pripremiti i sami. Lisnato tijesto idealno je za pripremu brzinskih slastica s različitim vrstama voća, a odlično će vam poslužiti i kao podloga za slane pite. 

 

 

Ulje

Pečenje i kuhanje nezamislivo je bez ulja u kuhinji. Osim za klasično pirjanje i prženje, ulje je dobro imati pri ruci i kada želite uživati u brzinskim desertima i nemate vremena za otapanje maslaca. Može vam poslužiti kao dodatak biskvitima, muffinima ili tijestima kojima je potrebna masnoća kako bi funkcionirala na najbolji način.

 

 

Mali ribež za sir
Ovaj sjajan pomagač poslužit će vam za mnogo više od ribanja sira. Koristiti ga možete za ribanje čokolade, muškatnog oraščića i tonke, brzinsko otapanje hladnog maslaca ili jednostavno za dodavanje manjih količina sira u rižota i tjestenine. Mali ribež za sir svakako je jedan od onih alata koji želite posjedovati.

 

 

Kalup za muffine

Osim za pripremu omiljenih kolačića, kalup za muffine odlično će poslužiti i za umanjene inačice omiljenih jela poput lazanja i drugih složenaca, pizza i pita. Želite li brzinski pripremiti peciva, tijesto jednostavno ubacite u kalup za muffine, pustite da se digne i samo oblikuje, pa ga jednostavno ubacite u pećnicu. Na isti način možete pripremati i mini calzone, ali i čitav niz slastica priprema kojih vam obično oduzima previše vremena.

 

Posjeti Gastro.hr