Špajza 25. veljače 2018.

Ovih šest stvari obavezne su za svakog majstora u pečenju

Kuhar mijesi tijesto
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Donosimo vam popis od šest obaveznih stvari u vašoj kuhinji želite li postati majstor u pečenju!

Ovih šest stvari uvelike će vam olakšati pripremu slanih i slatkih specijaliteta, ali i poslužiti u brojnim drugim, brzinskim i kriznim situacijama. I sami smo se već previše puta uvjerili kako su takve situacije u kuhinji naprosto neizbježne, stoga pripremite olovku i papir te napravite podsjetnik koji ćete zatim ostaviti na vidljivom mjestu u svojoj kuhinji.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Glatko brašno

Bez obzira pripremate li slane i slatke zalogaje, kolače ili pizzu, glatko brašno uvijek je dobro imati pri ruci. Želite li pripremati nešto zdravije inačice deserata i slanih specijaliteta, opskrbite se i integralnim, raženim i pirovim brašnom. Bit će idealna zamjena za bijelo glatko, a na vaš će stol donijeti jednako ukusna jela zbog kojih nećete osjećati grižnju savjesti.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Suhi kvasac

Upuštate li se u pripremu domaćeg kruha često, suhi instant kvasac definitivno bi se trebao naći u vašem kuhinjskom ormariću. Osim što ga nije potrebno prethodno dizati u toploj vodi, nakon što ga dodate ostalim sastojcima, tijesto možete odmah oblikovati, pa tek onda ostaviti da se diže. 

 

Kvasac | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Gotovo lisnato tijesto

Možete ga pronaći u gotovo svim trgovinama, a možete ga pripremiti i sami. Lisnato tijesto idealno je za pripremu brzinskih slastica s različitim vrstama voća, a odlično će vam poslužiti i kao podloga za slane pite. 

 

lisnati zalogaji | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Ulje

Pečenje i kuhanje nezamislivo je bez ulja u kuhinji. Osim za klasično pirjanje i prženje, ulje je dobro imati pri ruci i kada želite uživati u brzinskim desertima i nemate vremena za otapanje maslaca. Može vam poslužiti kao dodatak biskvitima, muffinima ili tijestima kojima je potrebna masnoća kako bi funkcionirala na najbolji način.

 

ulja | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Mali ribež za sir
Ovaj sjajan pomagač poslužit će vam za mnogo više od ribanja sira. Koristiti ga možete za ribanje čokolade, muškatnog oraščića i tonke, brzinsko otapanje hladnog maslaca ili jednostavno za dodavanje manjih količina sira u rižota i tjestenine. Mali ribež za sir svakako je jedan od onih alata koji želite posjedovati.

 

maslac | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Kalup za muffine

Osim za pripremu omiljenih kolačića, kalup za muffine odlično će poslužiti i za umanjene inačice omiljenih jela poput lazanja i drugih složenaca, pizza i pita. Želite li brzinski pripremiti peciva, tijesto jednostavno ubacite u kalup za muffine, pustite da se digne i samo oblikuje, pa ga jednostavno ubacite u pećnicu. Na isti način možete pripremati i mini calzone, ali i čitav niz slastica priprema kojih vam obično oduzima previše vremena.

 

Mini lazanje | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.