Kako kod kuće napraviti ćevape za prste polizati
Iako se ćevapi tradicionalno pripremaju od mješavine dvije vrste mesa, obično junetine i janjetine ili junetine i ovčetine, danas u trgovinama možeš pronaći i druge kombinacije. Došlo je vrijeme da kod kuće napraviš svoju smjesu po želji odabranih sastojaka.
Tajni ključ pripreme ćevapa, bez obzira na odabir jedne ili više vrsta mesa, nalazi se zapravo u jednostavnosti. Stari i dobro poznati sastojci ključni su za izradu dobrog ćevapčića, a uz njih bitno je i vrijeme koje će smjesa odstajati prije samog oblikovanja.
U nastavku te čeka osnovni recept za pripremu ćevapa, a ti po želji u njega možeš dodati i jaje, peršin, dok se neki čak odlučuju i na dodavanje ribane mrkve ili punjenje od sira. Iako, s tim dodacima, to više nisu ćevapi nego neka vrsta popečaka.
Jednom oblikovane, ćevape bai na roštilj ili žak na grill tavicu i uživaj u plodovima rada vlastitih ruku.
Isprobaj i ove grill divote...