Jedini restoran na svijetu u kojem vladaju - bake!

Screenshoot
Topli tanjur iz bakine kuhinje često je sve o čemu sanjamo. Dok mi sanjamo, stanovnicima Staten Islanda snovi su se ostvarili - imaju restoran u kojem kuhaju samo bake.
Vidi originalni članak

Baš kao kod prave bake, iz ovog restorana nitko nikada ne izlazi gladan, a birati se može između čak nekoliko kuhinja iz različitih zemalja svijeta.

Enoteca Maria u vlasništvu je simpatičnog Jodyja Scaravelle, Talijana iz Brooklyna kojem je ideja o otvaranju restorana bakine kuhinje na pamet pala vrlo jednostavno - želio je na divan način proslaviti baš svaku kuhinju na svijetu.


U njegovom restoranu nema mjesta za chefove, on zapošljava samo prave bake s iskustvom pripremanja fantastične hrane. Tako u restoranu radi čak oko 40 baka, a dolaze iz Rusije, Algerije, Sri Lanke, Dublina, Bugarske, Argentine...

Svakog dana večeru pripremaju dvije bake, jedna je uvijek Talijanka dok druga baka svake večeri dolazi iz neke druge zemlje. Sve ih povezuje ljubav prema kuhanju koju prenose na goste pa tako nije rijetkost da prolazeći pored stolova, Jody na gotovo svakodnevnoj bazi ima prilike sudjelovati u različitim razgovorima potaknutim uspomenama na bake gostiju iz različitih dijelova svijeta.

Posjeti Gastro.hr