Špajza 18. travnja 2017.

Nećete vjerovati gdje se otvorila nova NOMA!

foto: Instagram, @reneredzepinoma
gastro postao gastro.24sata.hr
Rene Redzepi majstor je svog zanata. Osim Michelinovih zvjezdica dokazuje to i luksuz privremenog zatvaranja, prema mnogima, najboljeg restorana svijeta kako bi se upustio u pustolovinu otvaranja pop up restorana u meksičkoj džungli...

Tulum, mjesto u Meksiku postalo je tako bogatije za jednog od vodećih genijalaca u svijetu moderne gastronomije. Kuhinja na otvorenom, ništa luksuzno ni pretjerano te jednostavan dizajn ovog "divljeg" restorana ono je što turiste diljem svijeta privlači u Meksiko, gotovo u samu džunglu.
 

 

NOMA Mexico!! #nomamexico #noma #reneredzepi #レネレゼピ #ノマ #ノーマ

A post shared by Katsuya Fukunaga (@fukunagakatsuya) on


Podsjetimo, chef danske Nome, jednog od najutjecajnijih restorana današnjice, svoj je kulinarski dom nakratko zatvorio zbog preuređenja u restoran farmu, Nomu 2.0, a zatim se upustio u avanturu otvaranja pop up restorana koji je shvaćanje istih podigao za čak nekoliko razina.
 

Možda vas zanima... Chefovska posla: René Redzepi Špajza
 

 

Pop up u Meksiku treći je takve vrste. Noma je slične pothvate imala u Tokiju i Sidneyu, a ideja koja se krije iza čitavog projekta jest upotreba lokalnih namirnica i kulture na sasvim poseban način. Kako u rukama majstora Redzepija baš sve uspijeva, ne čudi nas činjenica kako je meksička Noma gotovo u svako doba krcata gostima.


 

 

My dad is holding jack fruit#nomamexico

A post shared by Arwen Levy Redzepi (@arwenlevyredzepi) on

 

Uz Redzepija, tamo su i njegova slastičarka Rosio Sanchez te donedavni perač suđa i trenutni partner u restoranu, Ali Sonko. Tasting meni koji pripremaju traje oko dva i pol sata dok su gosti za taj doživljaj dužni izdvojiti oko 600 dolara. Sudeći prema mnogobrojnim postovima na Instagramu, ljubiteljima dobre hrane za takav užitak nije nimalo teško izdvojiti pozamašnu svotu novaca. 
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.